Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk a néppárt egyetlen jelöltje, így kizárhatják a "renegát" politikust

Bertha László

2017.03.05. 20:58

Kizárják Jacek Saryusz-Wolski lengyel európai parlamenti képviselõt az Európai Néppárt frakciójából, ha Varsó támogatásával indulni fog az Európai Tanács elnöki tisztségéért, és nem lép vissza a jelöltségtõl - jelentette ki Manfred Weber, a néppárt frakcióvezetõje.
BRÜSSZEL, 20:58

Kizárják Jacek Saryusz-Wolski lengyel európai parlamenti képviselőt az Európai Néppárt frakciójából, ha Varsó támogatásával indulni fog az Európai Tanács elnöki tisztségéért, és nem lép vissza a jelöltségtől – jelentette ki Manfred Weber, a néppárt frakcióvezetője.

A lengyel külügyminisztérium szombaton jelentette be, hogy Jacek Saryusz-Wolskit jelöli az Európai Tanács elnöki posztjára az azt jelenleg betöltő Donald Tusk korábbi lengyel miniszterelnök ellenében. Mindkét politikus az ellenzéki Polgári Platformhoz tartozott, a bejelentés hírére azonban Saryusz-Wolskit a párt választmánya kizárta a soraiból.

A bejelentésre vasárnap délután az Európai Néppárt frakcióvezetője is reagált. Manfred Weber a kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, Tusknak nincsen valódi alternatívája, szinte minden tagállami kormány őt támogatja.

Donald Tusk a néppárt egyetlen jelöltje az Európai Tanács elnökségére, aki magáénak tudhatja a pártcsalád egészének egyöntetű támogatását”

– írta Weber, hozzátéve, hogy a frakció a napokban dönt arról, miképp is kezelje Saryusz-Wolski-ügyét.

Weber kiemelte, hogy a lengyel kormány konstruktív hozzáállás helyett ismét csak belpolitikai célokat követ az európai színtéren.

A Donald Tusk elleni minden további támadás veszélyeztetheti a lengyel érdekeket Európában”

– idézte az MTI a német politikus szavait.

A kormányzó lengyel Jog és Igazságosság párt az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának tagja az Európai Parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére