Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump a Szilícium-völgy milliárdosaival találkozik szerdán

888.hu

2016.12.14. 22:28

Donald Trump a Szilícium-völgy tech guruival találkozik szerdán a Trump-toronyban, New Yorkban. A találkozó érdekessége, hogy a fiatal üzletemberek és milliárdosok Hillary Clintont támogatták a kampányban.
NEW YORK, 22:28

Donald Trump a Szilícium-völgy techguruival találkozik szerdán a Trump-toronyban, New Yorkban. A találkozó érdekessége, hogy a fiatal üzletemberek és milliárdosok Hillary Clintont támogatták a kampányban.

Trump techcsúcsra készül a New York-i toronyházában, ahol megválasztása óta számos hírességet fogadott. A most meghívottak közül többen a kampány során nyilvánosan is kiálltak Hillary Clinton mellett. Emellett a demokrata elnökjelölt kampányát több százezer, esetenként több millió dollárral támogatták, míg Trump kampányára csupán néhány tízezer dollár jutott.

A Szilícium-völgyből érkezők névsora meglehetősen impozáns: Larry Page, a Google alapítója és tulajdonosa; Tim Cook, az Apple vezérigazgatója; Sheryl Sandberg, a Facebook második embere, ügyvezető igazgatója; Satya Nadella, a Microsoft igazgatója.

A Google, az Apple, a Facebook és a Microsoft vezetői több millió dollárral segítették Clinton kampányát.

A Breitbart a nyilvánosan elérhető adatokból próbálta kideríteni, hogy ezek a cégek mennyit is költöttek a két jelölt kampányára. Az adatok elég érdekfeszítőek.

A Google-t tulajdonló Alphabet Inc. cég alkalmazottai több mint 1,3 millió dollárt kalapoztak össze Clintonnak, míg Trumpnak mindössze 21 924 dollárt. A Google alkalmazottai több mint 571 000 dollárt adott Clintonnak, míg Trumpnak mindössze 1000-et.

A többi céget nem is érdemes felsorolni, az Apple-nél, a Facebooknál és Microsoftnál is hasonló volt az arány.

Az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos is valószínűleg felbukkan a Trump-toronyban szerdán. A cég alkalmazottai egyébként kis híján 331 000 dollárt kalapoztak össze Hillary-nek, míg Trump csak 3112 dollárt kapott. Érdekesség, hogy Bezos a tulajdonosa a Washington Post című neves amerikai lapnak, amelyet a kampány során számos kritika ért Clinton nyílt támogatása miatt.

A Cisco Systems is elküldi New Yorkba vezérigazgatóját, Check Robbinst. A találkozón ott lesz az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich Rometty is. Mondanom sem kell, hogy mindkét cég esetében Clinton felé billent a mérleg a támogatások mértékét illetően, méghozzá jelentősen.

Több cégvezető is pozitívan nyilatkozott a találkozót illetően. Vélhetően az adókról, a foglalkoztatásról, a fejlődés várható irányairól és még rengeteg kérdésről lesz szó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére