Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökországban járt a Lipcsében elfogott terrorgyanús menekült

Nagy Gábor

2016.10.12. 14:58

A Die Welt címû német lap szerdán arról írt, hogy Dzsaber al-Bakr Törökországban járt, mielõtt megtervezte a németországi terrortámadást.
BERLIN, 14:58

A Die Welt című német lap szerdán arról írt, hogy Dzsaber al-Bakr Törökországban járt, mielőtt megtervezte a németországi terrortámadást.

A hatóságok szerint a 22 éves szíriai férfi, Dzsaber al-Bakr hetekre, talán hónapokra elhagyta Németországot, és oda csak augusztus végén tért vissza. Huzamosabb ideig Törökországban volt, és meglehet, hogy Szíriában is járt, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől kiképzést kaphatott pokolgépkészítésből.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatalhoz (BfV) nem sokkal a visszatérése után futott be az első értesülés arról, hogy terrorista lehet.

Dzsaber al-Bakr 2015 februárjában menedékkérőként érkezett Németországba, 2015 júniusában menekültstátust kapott. A szászországi Eilenburgban volt a bejelentett lakóhelye. Augusztus végi visszatérése után új lakást keresett, ehhez segítséget kért más menekültektől, akiknek gyanúsnak tűnt a viselkedése. Feltűnően sok készpénz (amerikai dollár) is volt nála, és mindenképp egyedül akart lakni.

A BfV megfigyelés alá vette, és a rendőrség szombaton kora hajnalban megpróbálta őrizetbe venni egy chemnitzi lakótelepen. A gyanúsított a rajtaütés előtt elmenekült, Lipcsébe utazott, és okostelefonján egy szíriai menekülteknek létrehozott online platformon jelezte, hogy segítségre szorul, mert nincs szállása. Egy szíriai menekültekből álló baráti társaság fogadta be. Vasárnap az egyik ismert közösségi portálon arab nyelven közzétett körözési felhívás alapján felismerték, és amikor este aludni indult, letámadták, megkötözték és értesítették a rendőrséget. Dzsaber al-Bakrt hétfő hajnalban őrizetbe vették.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére