Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz illegális bevándorló tüntetett a leszboszi Mória migránstáborban

Tóth Dalma

2019.10.01. 18:00

Mintegy négyszáz migráns tüntetett kedden a leszboszi Mória menekülttáborban az elszállásolásuk körülményei ellen és azt követelve, hogy telepítsék át őket  a görög szárazföldre – közölték a helyi hatóságok.

A tiltakozó tömeg a reménytelenül túlzsúfolt menekültközpontból Mitilini kikötővárosába akart vonulni, de a rendőrség feltartóztatta a menetet alig pár száz méterre a létesítmény kapujától. Az illegális határátlépők egy halotti lepellel fedett hordágyat is vittek magukkal, amivel a halálos vasárnapi tűzesetre akartak emlékeztetetni. A tiltakozó migránsok „Mória a pokol” és „Biztonságot és szabadságot akarunk” feliratú transzparenseket tartottak fel.

A vasárnapi tűzeset nyomán zavargások törtek ki a táborban, az ott lakók a tűzoltókra támadtak, és a lángokat emiatt nem is tudták azonnal eloltani. A készenléti rendőrség végül csak könnygázzal tudta feloszlatni a feldühödött tömeget.

Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetén mintegy 30 ezer menedékkérő várakozik, hogy továbbutazhasson Nyugat-Európába.

Számuk most a legmagasabb azóta, hogy 2016 márciusában hatályba lépett az Európai Unió és Törökország által megkötött menekültügyi egyezmény. Az uniós-török megállapodás értelmében az Európai Unió visszatoloncolhatja Törökországba azokat, akik illegálisan léptek be területére török földről.

Fotó: AFP

A legrosszabb a helyzet a leszboszi Mória menekülttáborban, ahol jelenleg már csaknem 13 ezer befogadott tartózkodik, noha a létesítményt eredetileg háromezer ember ellátására tervezték. Számos ember ezért hevenyészett sátrakban kénytelen lakni, amelyek sűrűn egymás mellett állnak. Nők arról számoltak be humanitárius szervezeteknek, hogy nem érzik magukat biztonságban éjszakánként, a szaniter feltételeket pedig borzalmasként jellemezték, ugyanis több mint száz főre egy illemhely jut.

A görög kormány a szigetek tehermentesítésére kedden kétszáztizenöt migránst, főként családokat és betegeket telepített át a szárazföldre. A következő napokban több száz további bevándorlót szállítanak át a görög szigetek – Leszbosz, Számosz, Híosz, Lérosz és Kósz – túlzsúfolt regisztrációs központjaiból az Athénhoz közeli pireuszi kikötőbe.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Végre előbújhat a nap!

Hétfőn még sokfelé felhős idő várható, de keddtől egyre több napsütés vár ránk.

74 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése

A kollektív bűnösség elve alapján németeket telepítettünk ki, miközben a csehek ugyanilyen indokkal a németek mellett a magyarokat is megpróbálták eltüntetni az országukból.

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére