Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenegyedik alkalommal tartottak szurkolói zarándoklatot Lengyelországban | KÉPEK

Horváth Tamás

2019.01.07. 10:50

A fanatikusok a Jasna Góra-i kolostorba zarándokoltak el, ahol szentmisén is részt vettek.

Lengyelország legjelentősebb kegy- és zarándokhelye a Jasna Góra-i kolostor, amely Czestochowa városában található. A részben gótikus, részben barokk stílusú épületegyüttesben látható Európa egyik legismertebb Szűz Mária-ábrázolása, a czestochowai Fekete Madonna.

A kolostornak magyar vonatkozása is van, ugyanis az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálos rend központja.

Mivel rendkívül népszerű zarándokhelyről van szó, nem meglepő, hogy az idén már tizenegyedik alkalommal megrendezett szurkolói zarándoklat is a dél-lengyelországi városba irányultA szombati eseményre az ország minden szegletéből érkeztek, összesen nagyjából ötezer fanatikus gyűlt össze, hogy együtt imádkozzanak szeretett klubjaikért és természetesen Lengyelországért.

A szurkolók katolikus szentmisén is részt vettek, melyen a szertartást celebráló atya a szurkolói csoportok drapériáit és sáljait is megáldotta.

Az idei szurkolói zarándoklat középpontjába Boldog Jerzy Popieluszko hajdani lengyel pap került, aki 35 évvel ezelőtt szenvedett vértanúhalált a kommunista Lengyelországban. Popieluszko többször is felemelte a szavát az elnyomó rendszer ellen, valamint megalkuvást nem tűrően képviselte a katolikus egyház erkölcsi és társadalmi tanítását. 1984. október 19-én éppen hazafelé tartott, amikor autóját megállították, őt pedig megtámadták. Megpróbált elmenekülni, de a támadói halálra verték. A rendszerváltást követően bebizonyosodott, hogy a kommunista rendőrség parancsára ölték meg. Boldoggá avatására 2010 júniusában került sor Varsóban.
KÉPEK

(A képek forrása: stadionowioprawcy.net)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére