Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerdán lesz az Európai Parlamentben a vita a gyermekvédelmi törvényről

888.hu

2021.07.06. 21:20

Novák Katalin szerint a legnagyobb probléma, hogy nagyon sokan  nem is olvasták a törvényt, amiről szerdán vitatkozni akarnak.

 

Valóban a holnapi napon lesz az Európai Parlamentben egy vita, ahol napirendre tűzték a gyermekvédelmi törvényünket. Ami érdekes, hogy még a hivatalos dokumentumot nem is láttuk,

a képviselőink a Politico internetes portálról értesülhettek arról, hogy lesz egy határozattervezet, de ezt tegnap estig még nem töltötték fel a hivatalos rendszerbe”

– mondta Novák Katalin az ATV kérdésére.

Hidvéghi Balázs és Győri Enikő szólalnak fel a vitában.

- írta meg a Mandiner. Novák Katalin a pedofiltörvényről elmondta, hogy „sajnálatos módon nagyon kevesen ismerik a tényleges tartalmát ennek a jogszabálynak.

Még egyszer hangsúlyozom, a gyermekekről van szó, tehát 18 év felettiekre egyáltalán nem vonatkozik ez a jogszabálycsomag. A megszületett döntések kizárólagosan a gyermekek védelme érdekében születtek”

– mondta, hozzátéve, hogy „a vitában ott lesznek az európai parlamenti képviselőink, akik majd helytállnak. Az Európai Parlament LIBE bizottságában Hídvégi Balázs a felelőse ennek az ügynek. Tudomásom szerint Hidvéghi Balázs és Győri Enikő lesz az a két parlamenti képviselőnk, akik a vitában felszólalnak”. .

A Népszavához kiszivárgott az EP-s határozat-tervezete is. Eszerint a Magyarország által igényelt uniós helyreállítási forrásokat, az Európai Bizottság ne utalja addig, amíg nem bizonyosodik be, hogy a pénzeket nem használják Magyarországon „diszkriminatív vagy emberi jogi sérelmeket tartalmazó döntésekhez”.

Novák Katalin szerint ha erről a gyermekvédelmi jogszabállyal összefüggésben van szó, „akkor diszkriminációról, jogsérelemről itt nem beszélhetünk, nincs tudomásom semmilyen olyan döntésről, vagy vizsgálat eredményéről, amely ezt kimondta volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére