Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sötét időszak következik Ukrajnában – térdre kényszerítik az energiaszolgáltatást az orosz rakéták

888.hu

2022.10.20. 09:15

Az Ukrenergo ukrán energiaszolgáltató energiafogyasztási korlátozásokat vezet be, miután az ukrán erőművek 30 százaléka megsemmisült az orosz légicsapások következtében.

 

Csütörtökön egész Ukrajnát érinthetik az akár négyórás áramkimaradások – közölte az ukrán Ukrenergo áramszolgáltató.

Az áramkimaradásokra készülve az Ukrenergo felhívást intézett az ukránokhoz, hogy töltsék fel vízkészleteiket, továbbá arra kérték a lakosságot, hogy a szükséges elektronikai eszközeiket (telefonjaikat, power bankjeiket, zseblámpáikat és akkumulátoraikat) is mind tegyék töltőre – írta a BBC. A vállalat szerint az elmúlt tíz napban több támadás érte az erőműveket, mint az azt megelőző háborús időszakban összesen.

„Az ukrán erőművek 30 százaléka megsemmisült az orosz légicsapások következtében.” – mondta csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az Ukrenergo a közösségi médiában jelentette be, hogy csütörtökön energiafogyasztási korlátozásokat fognak alkalmazni, amit a rendszer kiegyensúlyozott működése érdekében kell végrehajtaniuk.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy csökkentsék az áramfogyasztásukat.

 

Nem zárjuk ki, hogy a hideg idő beálltával gyakrabban fogjuk erre kérni a lakosságot.”

– tudatta az Ukrenergo.

Az áramkimaradások Ukrajna bármely területén előfordulhatnak reggel 7 óra és este 10 óra között, és azt tanácsolták a lakosoknak, hogy ellenőrizzék a regionális hálózatüzemeltetők honlapjait a további információkért.

A szórványos áramkimaradások már eddig is érintették a fővárost, Kijev és Ukrajna egyéb régióinak egyes részeit. Az orosz rakéták Ukrajna-szerte megrongálták az infrastruktúrát, például a nyugat-ukrajnai Lvivben is. A nyugati vezetők elítélték az infrastruktúrát ért támadásokat, terrorcselekményeknek minősítve azokat:

„A polgári infrastruktúra – különösen az elektromos áram ellen – irányuló orosz támadások háborús bűncselekmények.”
– tweetelte Ursula von der Leyen, az EU Bizottság elnöke.

A döntésre egy nappal azután került sor, hogy Oroszország hadiállapotot hirdetett ki az általa elcsatolt ukrajnai területeken.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére