Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rémálom a párizsi nõknek a tömegközlekedés

Forisek Ádám

2017.04.20. 22:28

A párizsi régiófejlesztési ügynökség (IAU) végezte el azt a kutatást, mely szerint a francia nõk 56 százaléka retteg a párizsi tömegközlekedéstõl.
PÁRIZS, 22:28

A párizsi régiófejlesztési ügynökség (IAU) végezte el azt a kutatást, mely szerint a francia nők 56 százaléka retteg a párizsi tömegközlekedéstől.

A kutatást a Le Perisien tette közzé, mely szerint a párizsi tömegközlekedése eszközökön a nők 37 százaléka rablásnak, míg 39 százaléka szexuális zaklatásnak esik áldozatul.

Négyszer nagyobb a valószínűsége annak (6,2 százalék), hogy egy nő lemond a tömegközlekedés igénybe vételéről, mint egy férfi (1,7 százalék).”

- közölte az IAU.

Elsősorban a támadásoktól való félelem az, ami ennyire eltántorítja a nőket az utazástól. Hogy minimalizálják a kockázatokat, a nők általában testet elfedő ruházatot kénytelenek viselni, vagy csoportosan utaznak.

A kutatásban megszólaltatott nők rendre arról számolnak be, hogy inkább nem viselnek mélyen kivágott blúzt, rövid szoknyát, magassarkút, de még csak feszesebb farmert se. Vagy így sikerül elkerülni a zaklatást, vagy úgy, hogy például más nők, családok, párok közelébe ülnek le, ha utaznak.

A legrettegettebb tömegközlekedési eszköz a RER külvárosi gyorsvonata, a nők 35 százaléka nem utazik szívesen rajta. Õt követi a párizsi metró 31 százalékkal, de a többi vonat (27 %), busz (19 %) és villamos (14 %) sem épp bizalomgerjesztő a válaszadók számára. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére