Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pánikolnak az amerikaiak a WikiLeaks miatt

Forisek Ádám

2017.03.14. 14:28

Könnyen lehet, hogy a WikiLeaks tovább nehezíti az amerikai kormány életét, a napokban ugyanis Merkel CIA-s lehallgatásáról is közölhet majd információkat a szervezet.
WASHINGTON, 14:28

Könnyen lehet, hogy a WikiLeaks tovább nehezíti az amerikai kormány életét, a napokban ugyanis Merkel CIA-s lehallgatásáról is közölhet majd információkat a szervezet.

A kormányzati információkat kiszivárogtató oldal már korábban is sok port kavart. Ezúttal a WikiLeaks Twitter-oldalán közölte még hétfőn, hogy a CIA és az NSA lehallgathatta Angela Merkel német kancellárt is, erről terveznek most információkat publikálni.

Az amerikai ügynökség a WikiLeaks szerint lehallgatott például egy privát, klímaváltozást tárgyaló beszélgetést Pan Gimun, volt ENSZ-főtitkár és a német kancellár között, ez azonban nem az első ilyen eset, az amerikai hírszerzés információkat szerezhetett többek között Nicolas Sarkozyről, Benjamin Netanjahuról és Berlusconiról is.

Julian Assange tavaly nyilatkozott úgy, hogy az ENSZ vezetőségéről Hillary Clinton rendelte el az információgyűjtést még 2010-ben, amikor még külügyminiszterként dolgozott.

Az ügyben azonban van egy csavar: az amerikai kormány aláírásos egyezményeket kötött az ENSZ-szel arról, hogy nem folytat ilyen jellegű hírszerző tevékenységet. A WikiLeaks szivárogtatásai most érdekes helyzetet teremtettek elő, hiszen az ENSZ főtitkára jogi sérthetetlenséget élvez.

(The American Mirror)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére