Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék önkéntes állampolgárok segítségével visznek illegális bevándorlókat Németországba

Tóth Dalma

2019.05.07. 18:15

Egy új projekt keretén belül 500 olyan migráns vinnének Németországba, akik nem maradhatnak tovább abban az országban, amelyben jelenleg tartózkodnak, mivel nem számítanak menekültnek. Mindezt a német állampolgárok finanszírozzák.

Az „Újrakezdés Csoportban” elnevezésű projektet hétfőn mutatták be Berlinben. A tervek szerint 500 migránst segítő szándékú állampolgárokkal hoznak össze, hogy azok legálisan Németországba juthassanak. Mielőtt megérkeznének, a legalább 5 főből álló csoport keres az adott migránsnak egy olyan szállást, amely a helyben lakók számára is megfelelő lenne, szóval nem lehet akármilyen az a lakás. Majd ez a kis csoport egy külön számlára pénzt utal, ami legalább két évig fedezi a bérlés költségeit. De további feladataik is lesznek, hiszen nekik kell segíteni az általuk pesztrált migránsnak elintézni a hivatali ügyeit, sőt az integrációjáért is ők felelnek. Garantálniuk kell a migráns számára a német társadalommal történő kapcsolatot. Minden egyes mentort értesítenek már a program kezdetén arról, hogy körülbelül mennyivel kell hozzájárulnia a költségekhez. Az országba érkező migránsoknak menekültkérelmet sem kell beadniuk, mert az áttelepítési program lehetőséget nyújt erre.

Az illegális bevándorlók önkéntes alapon jelentkezhetnek a programra, de az ENSZ választja ki a résztvevőket. Ha viszont valaki részt vesz benne, annak kötelező abban a lakásban élnie egy ideig, amit a mentorai választottak ki számára.

A próbaként útnak indított projektért a szövetségi kormány és a német bevándorlásügyi hivatal (BAMF) felel. A koncepció kidolgozásában részt vett a vesztfáliai evangélikus egyház, a Bertelsmann Alapítvány és a Caritas is. Ezek után mondja azt valaki, hogy Németország Brüsszellel karöltve nem az illegális bevándorlás legalizációjára törekszik. Az illegális migrációt eszükben sincs megállítani, inkább menedzselnék azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére