Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama nagyvonalúan osztogatná a milliárdokat

Horváth József György

2016.04.01. 08:58

Az amerikai elnök egymilliárd dollárt ajánlott fel Ukrajnának.

Barack Obama amerikai elnök 1 milliárd dollár pénzügyi támogatást ajánlott fel a kormányválsággal küszködő Ukrajnának. A pénzt csak azután kaphatja meg Kijev, ha feláll az új ukrán kormány.

Az ukrán államfő sajtóirodája ezt azután közölte, hogy Petro Porosenko ukrán elnök Washingtonban tárgyalt az amerikai elnökkel.

Az IMF tavaly márciusban négy évre szóló, 17,5 milliárd dolláros hitelprogramot hagyott jóvá Ukrajna számára, amelynek első, csaknem 5 milliárd dolláros részletét Kijev már tavaly márciusban, a második, 1,7 milliárd dolláros részletét augusztusban kapta meg. Újabb hitelrészletet azóta nem folyósított az IMF, részben a reformok végrehajtásának elakadása miatt.

Obama nagyvonalú felajánlásával az ukrán politika stabilizációjára törekszik. A kelet-ukrajnai válságban az Oroszország által támogatott szakadárok ugyanis a gyenge lábakon álló kormány miatt tovább erősödhetnek Donyeck és Luhanszk régióban. Bár Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a Donyec-medencében nem voltak és most sincsenek orosz katonák, még ő sem tagadhatta - és tett meglehetősen cinikus kijelentést - hogy "voltak és vannak olyan orosz állampolgárok, akik szolidárisak az ott lakókkal és úgymond "segítik" a keleti szakadár régiók lakóit."

Vajon mi lesz Putyin válasza Obama nagyvonalú felajánlására?

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére