Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugat-európai országok tárt karokkal várják az illegális bevándorlókat az Aquariusról

Nagy Gábor

2018.08.14. 17:35

Franciaország, Németország, Spanyolország, Portugália és Luxemburg befogadja az Aquarius mentõhajó fedélzetén tartózkodó 141 migránst, amelynek következtében Málta is úgy döntött kedden, hogy a hajó kiköthet partjainál.
BRÜSSZEL, 17:35

Franciaország, Németország, Spanyolország, Portugália és Luxemburg befogadja az Aquarius mentőhajó fedélzetén tartózkodó 141 migránst, amelynek következtében Málta is úgy döntött kedden, hogy a hajó kiköthet partjainál.

Nem támaszkodhatunk eseti válaszokra, fenntartható megoldásokra van szükségünk"

- hangsúlyozta ugyanakkor Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős EU-biztos.

Nem csak egy vagy néhány tagállam felelőssége ez, hanem az egész Európai Unióé"

- tette hozzá.

Az elmúlt napokban Spanyolország, Tunézia és Málta is megtagadta, hogy fogadja az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezetek által fenntartott hajót. Az Aquarius fedélzetén tartózkodó migránsok Líbiából indultak útnak. Málta azzal érvelt, hogy ezért a közelebb található Líbiának, Tunéziának vagy Olaszországnak kellene befogadnia őket. Míg a többiek vitáztak, Quim Torra katalán elnök kedden három katalán kikötőt ajánlott fel, ahol fogadnák az Aquarius mentőhajót. A katalán elnök ajánlata szimbolikus gesztusnak volt tekinthető, mivel ő maga nem hozhat ilyen döntést, csak a spanyol központi kormány.

Az európai államok talán végül megértették, hogy közös, déli határainkról és mind a 28 tagállam problémájáról van szó, ezért nem kerülhetjük el a felelősséget, és együtt kell működnünk"

- fejezte ki reményét Frédéric Penard, az SOS Méditerranée műveleti igazgatója.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére