Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalint fogadja ma Ferenc pápa

888.hu

2022.08.25. 10:52

 

A Vatikánban fogadja ma Ferenc pápa Novák Katalint. A köztársasági elnöknek ez lesz a kilencedik hivatalos külföldi útja azóta, hogy májusban hivatalba lépett. Novák Katalin sorrendben Varsót, Erdélyt, Berlint, Prágát, Bukarestet, Rigát, Brazíliavárost és Ljubljanát kereste fel, az első jeleit mutatva annak, hogy államfőként aktív diplomáciai szerepvállalásra törekszik.

Míg az első, varsói látogatás és az Andrzej Duda lengyel államfővel való találkozás a lengyel–magyar barátság fontosságát hivatott jelképezni még a háborús időkben is, a vatikáni–magyar kapcsolatok jelentőségét a háborúellenes politika értékeli fel.

A köztársasági elnök Facebook-oldalán elárulta azt is, hogy milyen ajándékot visz a pápának.

Látogatásom alkalmából egy olyan ajándékkal készülök, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet. Ezúton is köszönöm Erdő Péter bíboros úrnak, hogy megáldotta. A hímzett papi stólát dr. Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímző asszony közös munkája nyomán készült el. A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik. Az utolsó öltéseket magam készítem, Anna iránymutatása alapján. Köszönöm, hogy ezt a valóban szeretettel átszőtt ajándékot elkészítették, büszkén adom majd át holnap”

– írta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére