Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs meg a többség, vakarhatja a fejét Macron

888.hu

2022.06.21. 11:10

44 mandátum hiányzik.

 

Emmanuel Macron centrista szövetsége a választások után nem mutatkozik elég erősnek, hogy kormányozni tudjon. Az Ensemble jelen pillanatban 44 mandátum híján van a parlamenti választások második fordulója után ahhoz, hogy megszerezze a a parlamenti többséget.

Nem volt még olyan a mostani francia köztársaság megléte óta, hogy valaki ennyire távol legyen a többségtől.

Macron egyik utolsó reménye lehet a többség megszerzésére, ha a jobboldali Les Republicains nevű párttal lép szövetségre, akiknek 64 mandátuma bőségesen kisegítené a szorult helyzetben.

Ők viszont jó eséllyel nem fognak kötélnek állni, mert ártana a párt imázsának, ha konzervatív felfogásuk ellenére összefognának az elit kegyeit élvező Macronnal.

Így jelen állás szerint igencsak vakarhatja a fejét az európai liberálisok csillaga. Már csak az a kérdés, hogy ha ez a helyzet nem rendeződik hamar, akkor a jelenleg minden szempontból nehéz gazdasági krízisre milyen válaszokat tudnak adni a franciák.

 

A tegnapi nap folyamán egyébként Marine Le Pen, a Nemzeti tömörülés vezetője lemondott pártelnöki tisztségéről. Elmondása szerint mostantól minden erejét a Nemzetgyűlésbe akarja fektetni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére