Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban tanulásra és munkára kötelezhetik a bevándorlókat

888.hu

2016.03.27. 19:58

Németországban csak a német nyelv elsajátítására és a munkára hajlandó migránsok kaphatnának határozatlan idejû tartózkodási engedélyt a szövetségi belügyminisztérium legújabb terve szerint.
BERLIN, 19:58

Németországban csak a német nyelv elsajátítására és a munkára hajlandó migránsok kaphatnának határozatlan idejű tartózkodási engedélyt a szövetségi belügyminisztérium legújabb terve szerint.

A leendő német integrációs csomag szerint csak a beilleszkedésre törekvő migránsok maradhatnak tartósan az országban. A belügyminiszter elmondta, hogy

aki nem fogadja el a felajánlott munkát, vagy nem hajlandó megtanulni németül, elesik a letelepedés lehetőségétől."

Ez a jelenlegi szabályozás szerint három évi tartózkodás után szinte automatikusan jár. 
A  menekülteket lakhelyváltoztatási tilalom alá is vonják. A javasolt szabály értelmében a menekültek nem költözhetnek el kijelölt lakhelyükről, amíg nem tudják eltartani magukat.

A németek nem akarnak a svédek és a franciák sorsára jutni

A "röghöz kötés" célja a sűrűn lakott térségek "gettósodásának" elkerülése, vagyis annak megakadályozása, hogy nemzetiségi zárványok alakuljanak ki a nagyvárosokban és vonzáskörzetükben – mondta Thomas de Maiziere belügyminiszter. 

A jobboldali CDU politikusa hangsúlyozta, hogy az Európai Unió Bírósága a közelmúltban egy ítéletben kimondta, hogy a lakhelykorlátozás összefér az uniós menekültügyi szabályokkal.

A mostani szabályozás radikális szigorítását jelentő javaslatot a CDU-val kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) több politikusa a támogatásáról biztosította, az országos szakszervezeti szövetség (DGB) viszont bírálta. 

(ARD, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére