Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország kvázi menetrendszerű járatot üzemeltet az Etiópiából érkező migránsoknak

Békési Marcell

2019.11.07. 19:08

A megegyezés alapjául az ENSZ migrációs csomagja szolgál, melynek egy partnerszervezetével kötött szerződést Németország.

Az ország a Nemzetközi Migrációs Intézettel és Etiópiával kötött márciusban megállapodást a tavaly elfogadott ENSZ migrációs paktum szellemében.

Németország átvállalta az Etiópiában tartózkodó szomáliai, eritreai, jemeni és dél-szudáni migránsok egy részét, és márciustól októberig mintegy 500 bevándorlót költöztetett át új hazájukba, ám októbertől havi szinten tervez 200 körüli bevándorlót szállítani Addisz-Abebából, az afrikai ország fővárosából Kasselbe.

Október végén 154 szomáliai migráns érkezett repülőn, és nemsokára, november közepén érkezik az újabb adag, 220 bevándorló.

A szervezetről annyit érdemes tudni, hogy 16 országba szállít migránst a nagyjából 150 partnerországból. 2016 óta például 4000 migránst szállított 36 repülőjárattal Etiópia különböző táboraiból a fővárosi elosztóközpontba, hogy ott várják meg a nyugat-európai országokba történő újraelosztásukat.

„Fontos, hogy a biztonságos szállítás révén elősegítsük a menekültek zökkenőmentes áttelepülését” – nyilatkozta Milun Jovanovic, a szervezet etiópiai műveleti felelőse, majd büszkén hozzátette:

Örülünk, hogy a menekültek élvezték ezt a megkönnyített chartergépes repülést, mely az indulástól az érkezésig minden gond nélkül zajlott

 

A kép a nemzetközi szervezet egy nigériai járatán készült.

Az ENSZ adatai szerint egyébként a dominánsan keresztény afrikai országban 22 885 migráns volt 2018 szeptemberében, melyek közül csupán 868 volt gyermek, többségében fiatal muszlim férfiakról van szó, akik Eritreából és Szomáliából származnak.

A német kormányt jól láthatóan nem zavarja, hogy a becslések szerint az ország lakosságának 40%-a lehet 20 éven belül migrációs hátterű, és a volt nyugati tartományokban már így is a 6 éven aluli gyerekek 42%-a született bevándorló szülőktől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére