Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország ipartalanítására figyelmeztet a Stihl vezetője

888.hu

2022.12.20. 13:00

Még a végén kiderül, hogy ez a cél.

 

Nikolas Stihl, a Stihl láncfűrészgyártó vállalat vezetője arra figyelmeztetett, hogy Németország az ipartalanítás küszöbén áll, mivel az energiaválság miatt megugró költségek és más tényezők hatással vannak a vállalkozókra.

„A deindusztrializáció veszélyét nem lehet elvitatni. A németországi telephely végül elérhet egy olyan fordulópontot, amely erősen negatívan hat a vállalkozói hajlandóságra ebben az országban.” – idézi Stihlt a Die Welt című lap.

(Photo by BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Megjegyezte, hogy bár Németország viszonylag drága hely az üzleti élethez, a vállalatok meg tudtak birkózni vele, de szerinte „a bürokrácia területén bekövetkezett fejlemények, a költségterhek, a beruházások hiánya, amelyekre sürgősen szükségünk lenne ahhoz vezet, hogy a telephelyi feltételek ebben az országban évről évre egy kicsit rosszabbak”.

 

Nem újítjuk meg eléggé az infrastruktúránkat, túl keveset építünk és nem vagyunk elég innovatívak. Végignézzük, ahogy a világ legfontosabb versenytársai – például az USA és Kína – jobbról-balról megelőznek minket-”

– mondta.

Októberben a németországi ipartalanítástól való félelemre hívta fel a figyelmet, hogy a magasra szökő energiaárak miatt a hamburgi ArcelorMittal acélművek kénytelen volt leállítani a termelést. Uwe Braun, az ArcelorMittal Hamburg vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy az emelkedő energiaköltségek a termelés egy részének áthelyezésére kényszeríthetik.

Alig egy hónappal korábban Robert Habeck német alkancellár és gazdasági miniszter kijelentette, hogy egyes vállalkozásoknak egyszerűen le kell állítaniuk a termelést az energiahiány és a költségek miatt, amikor arról kérdezték, hogy szerinte a cégek csődbe mehetnek-e.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére