Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

Vincze Viktor Attila

2019.03.26. 17:09

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendõri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

A CDU és szövetségese, a CSU hétfőn nyilvánosságra hozta első közös EP-választási programját, amely felvázolja az EU jövőjéről alkotott elképzeléseiket. A CDU/CSU választási programja szerint a Németországot kormányzó nagykoalíció jobboldali tagjai az európai választások révén meg akarják erősíteni az EU terrorizmusellenes erőit, ami mellett egy egész Európára kiterjedő közös hadsereget is létrehoznának.

A CDU/CSU uniós választási programja egy európai közös katonai erő 2030-ig történő létrehozása mellett az európai kül-, védelmi, biztonsági és határvédelmi politika minden eddiginél magasabb szintre emelését tűzi ki célul. Ugyanakkor a Frontexet, az unió határvédelmi ügynökségét konkrétan is fejleszteni tervezi egy tízezer fős létszám-megerősítés révén.

Az EP-választási program ezek mellett javasolja még a tagállamok közötti egységes belügyi adatrendszer kialakítását, valamint egy, az EU-tagállamok hatóságai közötti intenzív információcserét szolgáló belügyi, biztonságpolitikai együttműködés létrehozását is a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem jegyében.

Amire Európának szüksége van, az egy biztonsági unió. Az Európán belüli biztonság növelése nagyobb biztonságot jelentene Németország számára is […] Szeretnénk bővíteni a belbiztonsági ügynökségek közötti együttműködési programokat. Az európai rendőrségnek, az Europolnak pedig európai FBI-já kell alakulnia”

– olvasható a CDU/CSU EP-választási nyilatkozatában.

A német kereszténydemokraták uniós választási programtervezete ugyanakkor nevesíti a migrációs ellenőrzések szigorításának szükségességét, valamint azt is, hogy ezzel párhuzamosan egységes szabványokat kellene bevezetni az EU minden tagállamában a menekültügyi eljárásokban. 

A korábbi években az európai FBI létrehozására irányuló uniós tervek nagyrészt már a keletkezésükkel egy időben visszautasításra is kerültek (főként például a britek részéről), mondván azok túlzottan föderalista elképzelések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére