Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

Vincze Viktor Attila

2019.03.26. 17:09

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendõri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

A CDU és szövetségese, a CSU hétfőn nyilvánosságra hozta első közös EP-választási programját, amely felvázolja az EU jövőjéről alkotott elképzeléseiket. A CDU/CSU választási programja szerint a Németországot kormányzó nagykoalíció jobboldali tagjai az európai választások révén meg akarják erősíteni az EU terrorizmusellenes erőit, ami mellett egy egész Európára kiterjedő közös hadsereget is létrehoznának.

A CDU/CSU uniós választási programja egy európai közös katonai erő 2030-ig történő létrehozása mellett az európai kül-, védelmi, biztonsági és határvédelmi politika minden eddiginél magasabb szintre emelését tűzi ki célul. Ugyanakkor a Frontexet, az unió határvédelmi ügynökségét konkrétan is fejleszteni tervezi egy tízezer fős létszám-megerősítés révén.

Az EP-választási program ezek mellett javasolja még a tagállamok közötti egységes belügyi adatrendszer kialakítását, valamint egy, az EU-tagállamok hatóságai közötti intenzív információcserét szolgáló belügyi, biztonságpolitikai együttműködés létrehozását is a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem jegyében.

Amire Európának szüksége van, az egy biztonsági unió. Az Európán belüli biztonság növelése nagyobb biztonságot jelentene Németország számára is […] Szeretnénk bővíteni a belbiztonsági ügynökségek közötti együttműködési programokat. Az európai rendőrségnek, az Europolnak pedig európai FBI-já kell alakulnia”

– olvasható a CDU/CSU EP-választási nyilatkozatában.

A német kereszténydemokraták uniós választási programtervezete ugyanakkor nevesíti a migrációs ellenőrzések szigorításának szükségességét, valamint azt is, hogy ezzel párhuzamosan egységes szabványokat kellene bevezetni az EU minden tagállamában a menekültügyi eljárásokban. 

A korábbi években az európai FBI létrehozására irányuló uniós tervek nagyrészt már a keletkezésükkel egy időben visszautasításra is kerültek (főként például a britek részéről), mondván azok túlzottan föderalista elképzelések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Finnország története első Európa-bajnoki győzelmét aratta. A szinte teljesen esélytelen csapat 1-0-ra legyőzte a hazai pályán, Koppenhágában fellépő Dániát. A történethez az is hozzátartozik, hogy a hazaiak egyik legjobbja, az olasz bajnok Interben szereplő Christian Eriksen a 43. percben váratlanul összeesett, újra kellett éleszteni.

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Vannak, akik „gyakorlatilag Belzebubként” tekintenek rá, de Orbán szereti magát úgy meghatározni, mint keresztény, nemzeti, konzervatív és aláhúzni azt, hogy Magyarország első uralkodója, Szent István „vizionárius volt, egy olyan kormányzó, aki a politikát a lelkiséggel kötötte össze” – írja Jamie Nogueira Pinto Portugál újságíró, aki interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel Portóban.

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

A Pulitzer-díjakat odaítélő testület pénteken kitüntetésben részesítette Darnella Frazier-t, aki 2020-ban mobiltelefonnal készített videót a Georg Floyd elleni rendőri intézkedésről. A testület indoklásában az áll: a „megrázó” videó nagy jelentőségű, mert „világszerte tiltakozásra sarkallt a rendőri brutalitás ellen” – olvasható a V4NA szombati cikkében.

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Megkeresztelték a miniszterelnök legkisebb unokáját.

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztik. Az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Bogdán Ádám és Szalai Attila is bízik a sikeres rajtban

A kapus Bogdán Ádám, illetve a védő Szalai Attila is úgy fogalmazott, már a portugálok elleni nyitómeccsen meg akarják mutatni, mire lesznek képesek a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére