Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország és Ausztria sem akar további szankciókat Oroszországgal szemben

888.hu

2017.06.15. 22:28

Erõsen üköztek a német-osztrák és az amerikai érdekek. Egy csütörtökön kiadott közös állásfoglalásban a német külügyminiszter és az osztrák kancellár élesen bírálta az amerikai törvényhozás új jogszabálytervezetét az Oroszország ellen az ukrán válságban folytatott tevékenysége miatt kiszabott büntetõintézkedések szigorításáról - írja az MTI.
BERLIN, 22:28

Erősen üköztek a német-osztrák és az amerikai érdekek. Egy csütörtökön kiadott közös állásfoglalásban a német külügyminiszter és az osztrák kancellár élesen bírálta az amerikai törvényhozás új jogszabálytervezetét az Oroszország ellen az ukrán válságban folytatott tevékenysége miatt kiszabott büntetőintézkedések szigorításáról – írja az MTI.

Sigmar Gabriel és Christian Kern szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok egységes és határozott fellépése az ukrán válság megoldásáért közös érdek, az viszont elfogadhatatlan, ha:

a nemzetközi jogot sértő, területen kívüli hatályú szankciókkal fenyegetnek európai vállalkozásokat, amelyek részt vesznek az európai energiaellátás fejlesztésében".

Az amerikai törvényhozás tervezete a közlemény szerint figyelemre méltó nyíltsággal írja le, hogy miről is van szó valójában: a cseppfolyósított amerikai földgáz értékesítéséről és az orosz földgázszállítások kiszorításáról az európai piacról.

A miniszterek állásfoglalása szerint a törvénytervezet valódi célja a munkahelyek biztosítása az amerikai földgáz- és kőolajiparban.

Hozzátették, hogy a politikai szankciók eszköztárát nem szabad gazdasági érdekek szolgálatába állítani:

teljesen új és nagyon negatív minőség volna az európai-amerikai kapcsolatokban, ha büntetésekkel fenyegetnének az amerikai piacon németországi, ausztriai és más európai országokból származó vállalkozásokat, ha részt vesznek vagy finanszíroznak Oroszországgal együttműködésben folytatott projekteket, mint az Északi Áramlat-2 földgázvezeték kiépítése."

A közleményben így folytatják a felek:

 nagyon támogatjuk az amerikai külügyminisztériumnak a tervezet módosítására irányuló törekvéseit (...) (viszont – szerk.) Európa energiaellátása Európa ügye, és nem az Egyesült Államoké."

Hozzátették, hogy ők döntik el, ki és miként szállít Európába energiát, a nyitottság és a piacgazdasági verseny szabályai alapján.

Mint írták, nemcsak rendkívül sajnálatos, hanem az ukrán válság megoldásáért kifejtett erőfeszítések hatékonyságát tekintve káros is volna, ha az Európai Unió és az Egyesült Államok egysége megbomlana, és olyan, az ügyhöz nem tartozó megfontolások kerülnének előtérbe, mint az Egyesült Államok gazdasági érdekei a földgázexport területén.

Német sajtójelentések szerint az amerikai szenátus szerdán nagy többséggel, a 100-ból 97 szenátor támogatásával fogadta el az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését előirányzó javaslatot, amely az Észak Áramlat-2 miatt a BASF német vegyipari óriásvállalatot és az OMV osztrák energetikai céget is érintheti. A javaslatot a képviselőháznak is el kell fogadnia, Donald Trump amerikai elnöknek pedig alá kell írnia. Az új szankciók támogatói szerint a törvényhozás az ügyben létrehozott pártokon átívelő egység révén felülbírálhatja Donald Trumpot, ha élne elnöki vétójával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

A dolgozók többször felháborodtak a közműcég vezérének szavain.

A közvélemény elutasítja a magyarországi választási kampányok külföldi finanszírozását

A magyarok 62 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy hazai politikusok és politikai pártok akár közvetlenül, akár közvetve jelentős kampánytámogatást fogadjanak el külföldről, külföldi szervezetektől, illetve milliárdosoktól – állapítható meg a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Biden szerint a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell! – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére