Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Németország egy bevándorló ország"

Nagy Gábor

2017.04.17. 21:28

Mondta Németország legnagyobb munkáltatói érdekképviseletének (BDA) az elnöke, aki szerint a munkaerõ-piaci igényeknek megfelelõ, új bevándorláspolitikát kell kialakítania az õszi, szövetségi parlamenti választás után felálló kormánynak.
BERLIN, 21:28

Mondta Németország legnagyobb munkáltatói érdekképviseletének (BDA) az elnöke, aki szerint a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, új bevándorláspolitikát kell kialakítania az őszi, szövetségi parlamenti választás után felálló kormánynak.

Ingo Kramer egy hétfőn megjelent interjúban kiemelte, hogy Németországnak éppen úgy szüksége van a bevándorlásra, mint az egykori Nyugat-Németországnak a 20. század ötvenes-hatvanas éveiben, amikor tömegesen fogadtak be vendégmunkásokat, mert 10-15 éven belül hatmillió fővel csökken a munkaképes korúak száma.

Kramer szerint a politikának ezt gyorsan tudomásul kell vennie, és az eddiginél intenzívebben kell készülnie a demográfiai átalakulásra.

Az egész társadalomnak tisztában kell lennie azzal, hogy "Németország bevándorló ország" – folytatta eszeveszett okfejtését a BDA elnöke, majd hozzátette: ez nem könnyű a jelenlegi helyzetben, mert "legalábbis a jobbszélen" ellenérzések jellemzik a bevándorláshoz fűződő viszonyt "az elmúlt menekültválság miatt".

Ugyanakkor Kramer kifejtette: szabályozott bevándorlásra van szükség, és nemcsak az EU-tól messze fekvő, "távoli harmadik országokból" kiinduló bevándorlás szabályozására van szükség, mert

a szakképzett munkaerő Európa szomszédságából is érkezhet, ahol a munkanélküliség sokkal magasabb, mint nálunk".

A BDA elnöke szerint a bevándorlás alternatívája az is lehet, hogy az ország megpróbálja kevesebb emberrel fenntartani azt a gazdasági teljesítőképességet, amellyel jelenleg 44 millió munkavállaló révén rendelkezik – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére