Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország bevásárolt: eurómilliókat fizettek a Panama-iratokért

888.hu

2017.07.05. 14:58

A német szövetségi bûnügyi hivatal (BKA) megszerezte a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda Panama-iratok néven is ismert kiszivárogtatott adatbázisát, amely több mint 200 ezer offshore cégrõl tartalmaz információkat.
WIESBADEN, 13:28

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) megszerezte a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda Panama-iratok néven is ismert kiszivárogtatott adatbázisát, amely több mint 200 ezer offshore cégről tartalmaz információkat.

A BKA és a Hessen tartományi igazságügyi minisztérium keddi közös közleménye szerint a 2,6 terabájt nagyságú adatbázist kiértékelik, és utánajárnak az iratokból kibontakozó mindazon ügyeknek, amelyek a büntető-, vagy adójogi visszaélésre utalnak – írja a hirado.hu.

A BKA – a legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv – létrehozott egy külön ügyosztályt az adatok elemzésére, amely több hónapig tart és a frankfurti ügyészséggel, valamint a hesseni adóhatóság frankfurti igazgatóságával közösen zajlik – áll a közleményben, amely szerint a határokon átnyúló ügyek feltárásában szorosan együttműködnek az illetékes külföldi szervekkel.

A hesseni pénzügyminiszter, Thomas Schäfer szerint a tartományi adóhivatal munkatársainak komoly szakértelme és tapasztalata van a hasonló ügyek feltárásában, ezért is vesznek részt a munkában. Emellett a tartomány pénzzel is hozzájárult az iratok megvételéhez – írja a Deutsche Welle.

A papírok alapján a hatóságok pontos képet kaphatnak arról, hogy a Mossack Fonseca hogyan hozott létre mintegy 200 000 fiktív céget, valamint betekintést nyerhetnek ezen cégek működésébe, pénzügyeibe és tulajdonosi hátterébe.

A nyomozók emellett hivatásos bűnözők után is kutakodni fognak az adócsalók mellett, főként a szervezett bűnözői körök és a fegyvercsempészek érdeklik őket.

A banki adatok állami megvásárlása ugyan vitatható, de teljesen törvényes: a német alkotmánybíróság korábban azt a döntést hozta az ügyben, hogy a kormány adatvásárlása nem ütközne jogi akadályokba, még akkor sem, ha az adatok eredeti tulajdonosa illegálisan szerezte meg azokat – márpedig ebben az esetben erről van szó.

A Deutsche Welle szerint a BKA 5 millió eurót fizetett az adatokért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére