Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német állampolgárságú dzsihadista gyerekeket szállítottak haza

Sümeghi Lóránt

2019.08.21. 07:58

A német szövetségi kormány első alkalommal szállított haza az Iszlám Állam nevű terrorszervezet követőinek családjába született, német állampolgárságú gyermekeket Szíriából.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint egy két- és egy négyéves kislányt, valamint egy hétéves fiút vittek haza az al-Hol észak-szíriai menekülttáborból, nagyszüleik kíséretében.

A brit belügy nem engedi be a dzsihadisták gyerekeit

A londoni vezetés ismét leszögezte, nem fogadják vissza azokat, akik az Iszlám Állam kedvéért elhagyták a szigetországot, és ez igaz a terroristák gyerekeire is. A kurd hatóságok – akik jelenleg a brit dzsihadisták többségét tartják fogva – azzal próbálják a brit kormányt rábírni arra, hogy vegyék vissza a saját terroristáikat, hogy ha ezt nem teszik [...]

A kormány a berlini közigazgatási bíróság egy júliusi ítéletének eleget téve hajtja végre az akciót. Az érintettek németországi rokonai által indított bírósági eljárás előtt rendre elzárkózott az Iszlám Állammal kapcsolatba hozható, Szíriában tartózkodó német állampolgárok hazaszállításától. Arra hivatkozott, hogy Irakkal ellentétben – ahonnan vittek már haza a szélsőségesekhez köthető német állampolgárokat – Szíriában nincs német diplomáciai képviselet, ezért a polgárháború sújtotta országban nem lehetséges a konzuli segítségnyújtás.

Hivatalos adatok szerint nagyjából 70 nő és 120 olyan gyermek él szíriai táborokban, akik az Iszlám Állam német állampolgárságú harcosaihoz köthetőek. A német biztonsági szervek szerint 2013 óta több mint ezer ember utazott Németországból a szíriai és az iraki háborús övezetekbe, hogy csatlakozzon a dzsihadistákhoz. Nagyjából 200-an meghaltak, 340-en pedig visszatértek, akik közül sokakat letartóztattak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére