Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy egyetértés: Macronnal egyeztetett telefonon Biden amerikai elnök

888.hu

2021.01.25. 06:20

Az Európai Unió tagállamainak vezetői közül Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett elsőként beiktatása óta Joe Biden amerikai elnök – derül ki a francia elnöki hivatal által vasárnap éjjel kiadott közleményből.

Az Élysée-palota hangsúlyozta, hogy

a két államfő között sok jelentős kérdésben „nagy a véleményegyezés”, így a klímaváltozás elleni harcot és a koronavírus-járvány elleni együttműködést illetően az Egészségügyi Világszervezeten (WHO) keresztül.
A francia elnöki hivatal kitért arra, hogy Biden és Macron a közel-keleti béke és az iráni atomprogram ügyében is kész együttműködni.

Macron környezetéből úgy nyilatkoztak, hogy a két elnök hozzávetőleg egy órán át beszélt angol nyelven.

A Fehér Ház arról számolt be, hogy Biden biztosította Macront: Washington szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatait „legrégibb szövetségesével”, Franciaországgal, és szeretné megerősíteni a transzatlanti kapcsolatokat a NATO-n keresztül, valamint az Egyesült Államok partnerségét az Európai Unióval.

Biden és Macron abban is egyetértett, hogy együtt kell működni a Covid-19 és a klímaváltozás elleni harcban, valamint a világgazdaság talpra állításában

– tudatta a Fehér Ház. A két elnök várhatóan „nagyon szoros” kapcsolatban lesz a következő hetekben, de a világjárvány miatt a személyes találkozó nem megoldható.

Múlt szerdai beiktatása óta Joe Biden Justin Trudeau kanadai kormányfővel és Boris Johnson brit miniszterelnökkel tárgyalt telefonon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére