Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsdömpinggel fenyegetõznek a franciák

Sümeghi Lóránt

2016.07.05. 12:28

Alain Juppé - a franciák egyik elnök-aspiránsa - mihamarabb el szeretné érni, hogy felszámolják a brit határellenõrzõ pontokat az ország nyugati felén. Ezzel természetesen szabad utat biztosítanának az ott állomásozó migránsok számára a szigetország felé.
CALAIS, 12:28

Alain Juppé - a franciák egyik elnök-aspiránsa - mihamarabb el szeretné érni, hogy felszámolják a brit határellenőrző pontokat az ország nyugati felén. Ezzel természetesen szabad utat biztosítanának az ott állomásozó migránsok számára a szigetország felé.

A Brexit körüli politikai zsarolások újabb fejezeteként értelmezték a függetlenségüket büszkén vállaló britek Alain Juppé szavait, melyből arra következtettek, hogy bosszúból, migránsdömpingre készülnek a franciák.

A két ország között létrejött korábbi megállapodás keretében a francia hatóságok megengedték a briteknek, hogy Franciaország kikötőiben és határszakaszain egyaránt jelen legyenek a brit határrendészek is, amellyel sokkal hatékonyabban fel tudták tartóztatni a szigetország felé igyekvő illegális határátlépőket.

Azonban a britek unióból való kilépése után, fontolóra vették bizonyos franciaországi politikai körök, hogy felszámolják e kétoldali megállapodást. Ez azt eredményezné, hogy a franciák már nem tartóztatnák fel minden esetben a Nagy-Britanniába áramló bevándorlókat, hanem rábíznák a britek saját határrendészeire, akik azonban kizárólag Nagy-Britannia területén védhetnék meg határaikat és vizeiket.

Bár a jelenlegi francia kormány cáfolta, hogy lennének ilyen terveik a jövőben, a britek továbbra is tartanak attól, hogy a Brexit kapcsán - bosszúból - csak azért is felszámolják az elvben kétoldalú megállapodást a franciák, amellyel invázió zúdulna Nagy-Britanniára.

(Independent)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére