Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék kevesebb terroristát akartak Németországba, de csak látszatintézkedésre futotta

Tóth Dalma

2019.04.03. 21:01

A német kormány döntése alapján megfosztják német állampolgárságuktól azokat a kettõs állampolgársággal rendelkezõ személyeket, akik külföld terrorista milíciákhoz csatlakoztak. Ez jól hangzik, ha arra gondolunk, hogy mennyi német állampolgár csatlakozott például az Iszlám Államhoz, mivel most, hogy a terrorszervezet végnapjait éli, egyre több fogságba esett dzsihadista szeretne hazatérni Európába. Azonban ezzel van egy kis gond: az új törvényt nem léptetik életbe visszamenõlegesen, azaz Merkeléknek sikerült megint egy látszatmegoldást találniuk, a dzsihadisták pedig nagy valószínûséggel visszatérhetnek Németországba.

A német kormány szerdai döntése értelmében a jövőben megfosztják német állampolgárságuktól azokat a kettős állampolgárokat, akik külföldi terrorista fegyveres erőkhöz csatlakoztak.

Ha valaki külföldre utazik, és valóban részt vesz terrorista milíciák hadműveleteiben, az azt mutatja, hogy ő hátat fordított Németországnak és az értékeinknek és egy másik külföldi hatalom felé fordult, ami terrorista milíciaként öltött testet – áll a szövetségi kormány közleményében.

A változtatások csak a felnőttekre, azaz a 18. életévüket betöltött személyekre vonatkoznak.

A fogva tartott dzsihadisták arra várnak, hogy Európa visszafogadja őket

Az Iszlám Állam a végnapjait éli. Ez azt jelenti, hogy egyre több iszlamista harcost fognak el, akikkel kezdeni kell valamit. A kurd hatóságok haza szeretnék küldeni azokat a külföldi dzsihadistákat és családjaikat, akiket a harcok során vettek őrizetbe, a Nyugat azonban erre érthető okokból nem hajlik.

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) már régóta sürgeti a külföldi dzsihadisták származási országait, hogy fogadják vissza ezeket az embereket. Azonban Nyugat-Európa eddig nem hajlott arra, hogy felelősséget vállaljon értük, hiszen nem szeretnének még több terroristát importálni Európába, ezért heves viták bontakoztak ki ez ügyben.

A német belügyminisztérium adatai szerint 2013 óta több mint ezren hagyták el Németországot, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozhassanak. Egyharmaduk már visszatért Németországba..

Az új törvény azonban nemcsak azokra vonatkozik, akik az ISIS-hez csatlakoztak, hanem minden olyan kettős állampolgársággal rendelkező személyre, aki egy terrorszervezet tagja. Németországban például a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) is terrorszervezetként tartják nyilván, így a szervezet tagjaira is vonatkoznak a változtatások. Németországban él a legnagyobb kurd diaszpóra a világon és az elmúlt években számos német állampolgár csatlakozott a PKK-hoz. A német hírszerző ügynökségek szerint a PKK a legnagyobb és a legerősebb külföldi szélsőséges szervezet Németországban.

A német kormány elég lassan reagált a már régóta problémát jelentő helyzetre, amit nem könnyít meg az sem, hogy a törvény nem lesz hatályos visszamenőlegesen, ezért az nem vonatkozik például a Szíriában raboskodó német dzsihadistákra. Nem is beszélve arról, hogy ezzel nincs megoldva a csak német állampolgársággal rendelkező terroristák ügye.

Mindennek ellenére a belügyminiszter, Horst Seehofer reméli, hogy az új törvénynek preventív hatása lesz a jövőben.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Seehofer: a migránsokat nem kell mindenáron Európa kikötőibe szállítani

Ideiglenes, átmeneti megoldásra lenne szükség a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására, de az érintett országokra nem vonatkozhatnának kötelező kvóták, nehogy bárki de facto határnyitásként értelmezze a dolgot – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter egy szerdai berlini sajtótájékoztatón.

A sokszínű Németország: baseballütővel verte meg nővérét egy afgán, mert a nő egy kurddal akart összeházasodni

A család már húsz éve Németországban él, de úgy tűnik, nem minden tagjuk tudta elsajátítani a németországi szokásokat és normákat.

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Ha este a Ferencváros kiejti a Ludogorec Razgrad együttesét, akkor az évek óta üldözött cél küszöbén találhatja magát.

A fehér ember betegsége

A fehér ember betegsége

Mi, fehérek, egyvalamit csináltunk csupán, amit más kultúra soha semmikor nem tett. Eltűrtük, hogy kétségbe vonják a kultúránkat, támogattuk, hogy gúnyolódjanak rajta, kiröhögjék, megkérdőjelezzék azt.

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

Két páncélozott Mercedest szállítottak tavaly Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek Hollandiából Kínán, Japánon, Dél-Koreán és Oroszországon keresztül annak ellenére, hogy nemzetközi szankciók tiltják a luxuscikkek exportját az elzárt ázsiai országba.

Világkép: így festett a kedd esti holdfogyatkozás

Csodaszép részleges holdfogyatkozás volt az éjjel, a jelenséget nemcsak Magyarországról lehetett megfigyelni.

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat, hanem a vízen való találkozás, illetve a hajóútvonalak keresztezésének a szabályait is megsérthette a Viking Sigyn kapitánya.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére