Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék jóváhagyták a harmadik nem bevezetését

Tóth Dalma

2018.08.15. 18:00

A genderlobbi újabb gyõzelmet aratott, már nemcsak férfiak és nõk lesznek Németországban, hanem hivatalosan is bevezetik a "vegyes" kategóriát.

A genderlobbi újabb győzelmet aratott, már nemcsak férfiak és nők lesznek Németországban, hanem hivatalosan is bevezetik a "vegyes" kategóriát.

A német alkotmánybíróság tavaly novemberben rendelte el a harmadik nem bevezetését.

Az alkotmánybíróság egy interszexuális ember beadványát bírálta el, aki születési anyakönyvi kivonatában a nem meghatározását nőről "inter"-re szerette volna megváltoztatni. A beadványához csatolt genetikai szakvélemény azt tartalmazta, hogy nem férfi és nem női kromoszómapárokkal rendelkezik.  

Az alkotmánybíróság javaslatát most hagyta jóvá a német kormány. Ez azt jelenti, hogy az anyakönyvi kivonatban a férfin és nőn kívül biztosítanak majd egy harmadik választási lehetőséget is. 

A harmadik választási lehetőség pedig a "divers", azaz a "vegyes" lesz. Az interszexuális emberek eddig csak nem nélküli személyekként regisztrálhatták magukat.

Adalék a gendervitához

Bolhából elefántot. Leginkább ezzel lehetne jellemezni a jelenlegi vitát - vagy inkább hisztit - arról, hogy megszűnik a gender szak. Nincs valódi ügy, összesen húsz embert érdekel valójában a történet, és ők sivalkodnak. Itt persze rögtön át kell mennünk Török Gáborba, hogy aztán visszatérhessünk a józan észhez.

Katarina Barley szociáldemokrata igazságügyi miniszter a javaslatról tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új kategória bevezetésével méltóságot és pozitív indentitást kapnak azok, akik az egyik nemhez sem tartoznak. 

A döntés közel 80 ezer embert érint, mivel Németországban ennyi interszexuális személy él. 

A sor most az igazságügyi minisztériumon van, mert ők fogják kidolgozni a pontos törvényjavaslatot. 

Franziska Giffey szociáldemokrata családügyi miniszter a nemi sokszínűséget méltatta, amit szerinte a törvény erősíteni fog. Hozzátette, hogy mindenkinek magának kell megválasztania a nemi identitását és szexuális orientációját. 

A törvény várhatóan az év végén lép majd életbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére