Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel szövetségese az orosz szankciók feloldását szorgalmazza

Kékes Viki

2017.01.29. 14:28

Horst Seehofer szerint Európának gyorsan fel el kell oldania az Oroszország elleni szankciókat.
MÜNCHEN, 14:28

A bajor miniszterelnök szerint Európának és az Egyesült Államoknak még ebben az évben el kell törölnie az Oroszország elleni szankciókat, amelyeket a Krím megszállása és az ukrajnai katonai beavatkozás miatt vezettek be — írja a Reuters.

Horst Seehofer — aki Merkel bajorországi testvérpártjának, a CSU-nak is a vezetője — a Bildnek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a felesleges "kardcsörgetés" helyett a reálpolitika mellett kíván érvelni.

Világos álláspontot kell megfogalmaznunk az olyan kérdésekben, mint például a Krím bekebelezése, de közben az ésszerű üzleti kapcsolatokon is dolgoznunk kell."

Merkel és uniós vezetők ezzel szemben ragaszkodnak a szankciók fenntartásához, abban bízva, hogy ezzel érhetnek el haladást az észak ukrajnai konfliktust lezáró minszki békefolyamat lezárásában. Ezt az üzenetet a német és a francia külügyminiszter szombati közös sajtótájékoztatóján is megismételte.

Merkel szombaton beszélt az amerikai elnökkel, de a közös nyilatkozatukban nem tettek említést a szankciók eltörlésére. Trump pedig a héten azt mondta, hogy még korai lenne bármit is mondani erről a témáról. Az amerikai elnök Putyinnal is beszélt szombaton, és megegyeztek abban, hogy újjáépítik az amerikai-orosz kapcsolatokat, valamint együttműködnek Szíriában.

Seehofer arról is beszélt, hogy szívesen látná, ha újra megnyitnák a G8-ak üléseit, amelyet 2014-ben, a Krím-félsziget Oroszországhoz csatolásakor függesztetek fel.

Fel kell hagynunk a XX. századi gondolkodásmódunkkal. Közös válaszokat kell találnunk a terrorizmusra, a migrációra és az éghajlat változásra."

A bajor miniszterelnök végül az amerikai elnököt dicsérte, amiért olyan gyorsan betartja választási ígéreteit. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem mindegyikkel ért egyet, de az elnököt szabad választáson választották meg és ezt tiszteletben kell tartani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére