Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel félresöpörné saját utódját a CDU-ban

Bertha László

2019.05.29. 15:18

Sajtóinformációk szerint Angela Merkel kancellár elbizonytalanodott abban, hogy eddigi jelöltje, Annegret Kramp-Karrenbauer alkalmas lenne a kancellári posztra.

Angela Merkel már korántsem biztos abban, hogy jó döntés volt átadnia a CDU elnöki székét bizalmasának, Annegret Kramp-Karrenbauernek – írja a Der Tagesspgiel a Bloomberg információjára hivatkozva.

A CDU/CSU kudarcos EP-választási eredményét követően ismét áll a bál Németországban, ahol nemcsak a nagykoalíció került veszélybe, de újabb hatalmi harcok kezdtek kibontakozni a kereszténydemokraták berkein belül is.

Annegret Kramp-Karrenbauer és Angela Merkel | Fotó: AFP

A sajtóhírek szerint Merkel az eredmények láttán arra a következtetésre jutott, hogy zsákutcás az az irány, melyet gondosan kitervelt az utódlása kapcsán. Hiába nyerte el ugyanis saját jelöltje, Kramp-Karrenbauer a CDU elnöki székét, Merkel megbánta tettét.

Ennek oka a CDU népszerűségének csökkenése, mely 30% alatti eredményhez vezetett a vasárnap megtartott EP-választáson. A Bloomberg forrásai szerint Merkel úgy véli, kiszemelt utódja nem tudott megbirkózni a feladattal, így alkalmatlan arra is, hogy a jövőben az országot vezesse.

Annegret Kramp-Karrenbauer június elejére – Merkel előzetes jóváhagyása nélkül – összehívta a kereszténydemokrata pártvezetést, hogy kielemezzék az EP-választás eredményeit. A találkozó a lap szerint azt a célt szolgálja, hogy a CDU pártelnöke nyomást gyakoroljon Merkelre, aki egyre elszántabb abban, hogy 2021-ig ő vezesse Németországot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére