Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megúszta a börtönt a liberális aktivista, aki meghiúsította egy migráns kitoloncolását

Tóth Dalma

2019.02.18. 16:30

Csak pénzbüntetést kell fizetnie.

Elin Ersson a liberálisok hősévé vált, miután megakadályozta egy gép felszállását, mivel azt hitte, hogy egy gépen utazik egy afgán migránssal, akit kiutasítottak volna a svéd hatóságok. Ersson ezért felállt a székéből, és a stewardessek, valamint a pilóta kérésére sem volt hajlandó leülni, a szabályok szerint így a gép nem szállhatott fel. A lány tette azért lett ismert, mert jelenetet rendezett, amit élőben közvetített Facebookon.

Egyébként kiderült, hogy a 21 éves migráns nem is tartózkodott a gépen. Ismail Khawarit a liberális aktivista akciójának másnapján tették fel a Stockholm-Kabul járatra.

A fiatal lányt a migráns családja értesítette Ismail kitoloncolásáról és annak várható részleteiről. Azt viszont nem tudták pontosan, hogy melyik járattal deportálják a fiatal afgán férfit, viszont a szóba jöhető gépek közül a Göteborg-Isztambul járat tűnt a legvalószínűbbnek. Ezért Ersson erre a járatra vett jegyet. Azonban hiába, a férfit így is kitoloncolták.

A lány tettével viszont megakadályozta egy másik migráns kitoloncolását, akit egyébként azért akartak deportálni az országból, mert azon túl, hogy elutasították a menekültkérelmét, a férfi rendszeresen verte a kislányát és a feleségét.

Erssont végül beperelték. Érdekes módon nem a légitársaság, hanem magánszemélyek jelentették fel a bevándorláspárti aktivistát. Ügyét február negyedikén kezdte tárgyalni a Göteborgi Kerületi Bíróság. Akár 6 hónapnyi börtönbüntetést is kaphatott volna, de megúszta pénzbüntetéssel. A bíróság 3000 korona bírságot szabott ki rá, azaz körülbelül 90 ezer forintot kell befizetnie, mert megszegte a légi közlekedési szabályokat azzal, hogy nem engedelmeskedett a gép személyzetének és nem foglalt helyet, ezzel pedig sok ember útját hiúsította meg.

A 21 éves lány szociális munkásnak tanul a Göteborgi Egyetemen. Egy olyan szervezetnél dolgozik, ami a migránsoknak nyújt segítséget. A liberális lány szerint természetesen nem elég megengedő Svédország bevándorláspolitikája és úgy látja, hogy Afganisztán nem elég biztonságos ahhoz, hogy oda toloncoljanak vissza embereket.

Svédországban 163 ezer menekültkérelmet adtak be 2015-ben, ami azt jelenti, hogy a népesség arányában Európán belül itt adták be a legtöbb menekültkérelmet.

A Svédországban nemrégiben felállt koalíciós kormány egyik első lépése az volt, hogy tovább lazítottak bevándorlási törvényeiken, megkönnyítve ezzel a migránsok családegyesítését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére