Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszólalt a gyorsreagálású svéd píszí

Forisek Ádám

2017.04.11. 10:28

A göteborgi rendõrfõnök az Iszlám Államot támogató migránsok kitoloncolását vetette fel, majd azon nyomban be is fenyítette õt az igazságügyi miniszter a "szólásszabadságról" papolva.
GÖTEBORG, 10:28

A göteborgi rendőrfőnök az Iszlám Államot támogató migránsok kitoloncolását vetette fel, majd azon nyomban be is fenyítette őt az igazságügyi miniszter a "szólásszabadságról" papolva.

A göteborgi rendőrség vezetője, Erik Nord két nappal a stockholmi terrortámadás után  kemény nyilatkozatban bírálta a svéd kormányt – írta az Express svéd nyelvű kiadása.

Nem mintha ez megelőzte volna a pénteki támadást, de el kell gondolkodnunk azon, hogy kitoloncoljuk azokat, akik az erőszakos radikalizmust támogatják”

– fogalmazott a rendőrfőnök. 

Morgan Johansson igazságügyi miniszter azonban problematikusnak nevezte a rendőrfőnök nyilatkozatát, és azonnal hisztizni kezdett:

Svédországban szólásszabadság van, ami azt jelenti, hogy még a visszataszító véleményeknek is helyt adunk. De van egy határ: a gyűlöletbeszédet már nem toleráljuk.”

Johansson szociáldemokrata politikus, aki szerint a migránsokat azért kell Svédországban tartani, mert védelemre van szükségük. Szerinte ugyanis üldöztetésnek lennének kitéve a szülőföldjükön a migránsok.

A skandináv ország a terrortámadás óta újragondolta a migrációhoz történő hozzáállását, hiszen jelenleg is 12 000 olyan migráns tartózkodik az országban, akinek a hollétéről semmit nem tud a rendőrség.

Svédország jelenleg csak olyan személyeket toloncolhat ki területéről, akiket vagy terrorizmus vádjával találnak bűnösnek, vagy ilyen jellegű bűncselekményeket támogatnak anyagilag. Erik Nord szerint azonban minden olyan embert ki kell utasítani Svédország területéről, aki erőszakos, politikai vagy vallási ideológiát hirdet.

Világos, hogy mindig is lesznek emberek akik az Iszlám Államot, a vallási fanatizmust fogják éltetni. De nem értem, miért kell ezeknek az embereknek Svédországban tartózkodniuk, ahol az állam gyakorlatilag teljesen ellátja őket”

– fejtegette álláspontját Erik Nord.

Hozzátette, a skandináv országban a politikai diskurzus már teljesen eltér a valóságtól, a kettőt pedig csak úgy lehet ismét közelebb hozni egymáshoz, ha bizonyos témákról nyíltan lehet beszélni. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére