Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mateusz Piskorski: Képmutató a Jobbik

888.hu - Magyar Nemzet

2021.01.14. 11:26

Megszólalt a kémügybe keveredett lengyel politikus a Magyar Nemzetnek.

 

Mateusz Piskorski a Magyar Nemzetnek küldött nyilatkozatában értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Jobbik vezetői felfüggesztették Szabó Balázs párttagságát. A lengyel politikus emlékeztetett:

a Közép-afrikai Köztársaságban lezajlott választásnál sokkal vitatottabbak azok a voksolások, amelyeken Gyöngyösi Márton vett részt megfigyelőként.

A jobbikos politikus korábban a Krímben, valamint a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban végzett választási megfigyelést – közölte a lap.

Piskorski rövid közleményben reagált a lapnak Szabó Balázs jobbikos újpesti önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztésére. Mint ismert, erre azután került sor, hogy a Hvg.hu megírta: Szabó Balázs egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén választási megfigyelőként utazott el a Közép-afrikai Köztársaságba. Az eset azért is érdekes, mert Szabó ebből nem csinált titkot: amellett, hogy az Instagram-oldalán is posztolt az útról, hosszú cikkben írt róla a Moszkvatér.com blognak is.

„Legmélyebb csodálkozásomat szeretném kifejezni a Jobbik vezetőinek nyilatkozatai láttán, amelyek a misszió kritizálásával a legnagyobb fokú képmutatásról tesznek tanúbizonyságot” – írta Mateusz Piskorski. Kifejtette:

Tökéletesen emlékszem, hogy személyesen találkoztam Gyöngyösi Mártonnal Donyeckben, és hallottam, hogy támogatásáról biztosította a Donyecki Népköztársaságot, valamint a Luhanszki Népköztársaságot, valamint azt a döntést is, hogy a Krím egyesüljön Oroszországgal.

Mindezek sokkal vitatottabb események voltak annál, mint hogy valaki választási megfigyelőként legyen jelen a Közép-afrikai Köztársaságban.”

Piskorski kiemelte: egyes magyarországi médiumok az ő nevét is összefüggésbe hozták a Közép-afrikai Köztársasággal, ám ő nem tagja olyan nem kormányzati szervezeteknek (NGO), amelyek a választást szervezték. Állította: sosem járt a közép-afrikai államban, a választásokról szólva pedig kiemelte, hogy az ENSZ és az Afrikai Unió elismerte azok végeredményét. ­Piskorski azt is

közölte a Magyar Nemzettel, hogy őt sosem vádolták meg kémkedéssel. A lap azonban úgy tudja, hogy ennek gyanújával került őrizetbe.

Piskorski emlékeztetett arra, hogy az ENSZ emberi jogi munkacsoportja is foglalkozott az ügyével, és az szerinte megállapította, hogy elnyomták a véleménye hangoztatása miatt. A lap által fellelt dokumentum szerint a munkacsoport arra szólította fel a lengyel kormányt az ügyben, hogy engedjék szabadon a politikust.

Mateusz Piskorski egyébként korábban Kovács Béla ügyében került a sajtó érdeklődésének fókuszába. A két politikus jó viszonyt ápolt egymással, és mindkettejüket kémkedésért tartóztatták le, a később KGBéla néven elhíresült Kovács ellen azonban vádat is emeltek – írta a Magyar Nemzet.

Mint ismert, Gyöngyösi Márton korábban valóban részt vett megfigyelőként a krími népszavazáson, amelyről a Jobbik pártlapja szerint azt mondta, hogy „a Jobbik a népek önrendelkezésének diadalaként értékeli a krími szavazást”, valamint kiemelte: a referendum legitim és eredményes volt.

A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok által önhatalmúlag kikiáltott

Donyecki és Luhanszki Népköztársaság 2014-es vezetőválasztásán Gyöngyösi szintén megfigyelőként volt jelen, emiatt ki is tiltották Ukrajnából.

Az eset idején a politikus az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke volt – hívta fel a figyelmet a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére