Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mateusz Morawiecki: Magyarország és Lengyelország szoros kapcsolata ezután is fennmarad

888.hu

2022.09.04. 12:30

„Új, a nézetbeli eltéréseket is figyelembe vevő együttműködési módot lehetne kidolgozni a visegrádi csoportban (V4) és a lengyel-magyar kapcsolatokban ott, ahol az országainkat értékek és érdekek kötik össze.” – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök egy vasárnap megjelent interjúrészletben.

 

A vasárnap a wpolityce.pl hírportálon közzétett interjúrészletében Mateusz Morawiecki beismerte:
„Az ukrajnai háborúhoz való viszony valóban megosztó volt”.

 

Mindnyájan tudjuk, hogy a V4-en belüli együttműködés jelentősen megerősíti országainkat. Adott esetben egy plusz egy, plusz egy, plusz egy összege nem négy, hanem hét vagy nyolc. A V4 ezért megmaradt akkor is, ha a tagországoknak különféle, egymástól néha nagyon eltérő kormányaik voltak.”

 

– fogalmazott a lengyel miniszterelnök.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy „visszatérhetnek-e a visegrádi találkozók?” Morawiecki bejelentette: olyan megoldás kidolgozására szeretne kísérletet tenni, amely keretében, „világosan megnevezve az eltéréseket, tiszteletben tartva az ukrán barátaink érzékenységét, visszatérhetnénk a V4-en belüli együttműködéshez, valamint a Magyarországgal közös cselekvéshez is azokon a területeken, amelyeken értékek és érdekek kötnek össze minket”.

A V4 kormányfői utoljára az országcsoport magyar elnöksége során, március 8-án találkoztak Londonban, az Egyesült Királysággal bővített formátumban. Hivatalosan meg nem erősített lengyelországi értesülések szerint a V4 soros elnökségét jelenleg betöltő Szlovákia október végére tervezi a visegrádi miniszterelnökök csúcstalálkozóját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére