Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a CNN szerint is Biden a felelős az afganisztáni káoszért

888.hu

2021.08.26. 14:40

Nem várt helyről kezdték támadni Joe Biden demokrata elnököt a Vietnámból való kivonulás utánihoz hasonló politikai zűrzavar miatt.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a CNN egyik műsorában az afganisztáni kivonulásról beszélt. Hangsúlyozta, hogy a mostani helyzet egyáltalán nem hasonlítható az 1975-ben Vietnámban kialakult politikai zűrzavarhoz.

Az amerikai külügyminiszternek egy kép kapcsán kellett védekeznie, amelyen az látható, amint 1975-ben Saigonban leszáll egy helikopter, hogy kimenekítse a diplomatákat, ahogy az nemrég Afganisztánban is megtörtént.

Blinken szerint Afganisztánban az USA elérte célját, mivel megölték Oszama bin Ladent, így nem beszélhetünk arról, hogy ez egy újabb értelmetlen vietnámi háború lett volna, így nem is érdemes összehasonlítani a két dolgot.


A külügyminiszterrel készített interjú után a CNN egy neves amerikai történészt, Timothy Naftalit kérdezte meg, aki többek között azt mondta, hogy szerinte teljesen fair dolog összehasonlítani a kettőt, mivel

az elmúlt 10 évben Afganisztánban is azzal küzdött Amerika, hogy célt adjon az értelmetlen háborújának.

Naftali feltette a kérdést:

Ha Afganisztán újra az iszlamisták biztonságos menedéke lesz, akkor mit csináltunk ott 20 évig? Igen, legyőztük az al-Kaidát, legyőztük az al-Kaida generációját. De van egy másik generáció is, amint az ISIS-nél is láttuk, akik hajlandók ártani a világ többi részének. Vajon találnak -e otthont a tálibok által ellenőrzött Afganisztánban?”

Ha ez megtörténik – mondta –, akkor ez a saigoni pillanat Biden számára; ez lesz az „öröksége”, és erre fognak emlékezni az emberek, ha eszükbe jut Biden elnöksége.

A CNN interjút készített egy képviselővel is, aki egyenesen azt mondta, hogy ez rosszabb lesz, mint a vietnámi kivonulás volt

– írta meg a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére