Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Laptopot osztogattak a gyerekeknek, hogy azon keresztül figyelhessék meg őket

888.hu

2021.10.12. 13:50

A Guardian írta meg, hogy Amerikában a diákok után kémkedtek az iskolák a járvány idején.

 

Az elektronikus eszközöket a távoktatás segítése céljából adták a gyerekeknek. A Center for Democracy and Technology által nemrégiben közzétett kutatás kimutatta, hogy a megkérdezett tanárok 86 százaléka szerint iskoláik a távoktatás népszerűsítése érdekében biztosítanak elektronikus eszközöket – táblagépeket vagy laptopokat – a diákoknak.

Azonban az eszközöket arra is használták, hogy

megfigyeljék a diákokat, többek között a privát beszélgetéseiket és e-mailjeiket, de számos dokumentumukat is megnézték,

hogy megvédjék őket a zaklatástól és az öngyilkossági hajlamtól. Ezt a megkérdezett tanárok több mint 80 százaléka el is ismerte.

A szervezet egyik rendszergazdája szerint ez a megfigyelési és kémkedési módszer a nagyobb jó érdekében kizárólag pozitív hatással lehet a diákokra. Úgy vélte, hogy ezzel ki tudják szűrni azokat a fiatalokat, akiknek a fejében negatív gondolatok kavarognak.

Ha akár egy diákot is meg tudunk menteni az öngyilkosság elkövetésétől, úgy érzem, hogy ez a platform megérte minden fillérjét, amit fizettünk érte.”

 

A tanulmány ugyanakkor kimutatta, hogy ezeket a nehezebb sorsú diákokat nagyobb mértékben figyelték meg, mint a tehetősebbeket, akik megengedhetik maguknak saját eszközök használatát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére