Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korlátozzák Afganisztánban a fertőző gyermekbénulás elleni oltási kampányt

888.hu

2021.11.08. 21:15

Biztonsági aggályok miatt a 34 afgán tartomány közül mindössze 15-ben vette kezdetét hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) vezette, fertőző gyermekbénulás elleni, házról házra előirányzott oltási kampány.

A radikális iszlamista tálibok átmeneti kormánya szerint a többi tartomány különösen veszélyesnek bizonyul az oltást végzők számára,

akik a tervek szerint házról házra járva adnák be a védőoltást.

Az egészségügyi minisztérium felelős koordinátora szerint a többi 19 tartományban jövő hétfőn veszi kezdetét az oltási kampány, amely során mecseteknél adják be a védőoltásokat.

Egy neve elhallgatását kérő egészségügyi tisztségviselő a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a táliboknak biztonsági aggályaik vannak az említett tartományokkal, különösen a keletiekkel kapcsolatban,

mivel ezekben a térségekben az elmúlt években több, halálos áldozatot követelő támadást szenvedtek el a védőoltást beadó munkatársak.

A WHO és az UNICEF a múlt hónapban közölte: a tálibok engedélyezték a fertőző gyermekbénulás elleni, házról házra zajló oltási kampány folytatását novemberben, három év szünet után.

A járványos gyermekbénulás a világon már csak Afganisztánban és Pakisztánban van jelen, s a kór kiirtását nagyban akadályozza, hogy ál- és rémhírek miatt az oltásokat beadó egészségügyi dolgozókat rendszeresen erőszakos támadások érik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére