Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: tálibok

Kinevezése után először üzent a nyilvánosságnak a tálib miniszterelnök

Három hónappal kinevezése után először szólalt meg a nyilvánosság előtt Hasszán Ahund molla, a tálibok kormányának ügyvivő miniszterelnöke: az állami televízióban szombaton közzétett hangüzenetében azt mondta, hogy a tálibok nem tehetők felelőssé a gazdasági válságért, és az ország hálás lehet a rezsimnek.

Afganisztán szinte minden tartományában jelen vannak az Iszlám Állam dzsihadistái

Deborah Lyons, az ENSZ afganisztáni különmegbízottja szerint a tálibok képtelenek megfékezni a szélsőségesek terjeszkedését.

Korlátozzák Afganisztánban a fertőző gyermekbénulás elleni oltási kampányt

Biztonsági aggályok miatt a 34 afgán tartomány közül mindössze 15-ben vette kezdetét hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) vezette, fertőző gyermekbénulás elleni, házról házra előirányzott oltási kampány.

Afganisztán az összeomlás szélén áll

Afganisztán az összeomlás szélén áll

A tálibok augusztusi hatalomátvételét egyetlen állam sem ismerte el formálisan, és ennek gazdasági vonzatai miatt az ország az összeomlás szélén táncol. Afganisztán bruttó nemzeti össztermékének 40 százalékát az elmúlt években már így is a nemzetközi segélyek tették ki, azonban a progresszív demokráciaexport kudarcával és az iszlamisták hatalomra kerülésével ezen segélyek folyósítása nagyrészt elapadt. Mindeközben a nagyhatalmak geopolitikai sakkjátszmájának árnyéka vetül az egész térségre.

Összeszedte a bátorságát, és kilépett az árnyékból a tálibok imádott vezetője

Mullah Haibatullah Akhundzada, a tálibok és az Afganisztáni Iszlám Emirátus rezsimjének legfelsőbb vezetője vasárnap először mutatkozott a nagy nyilvánosság előtt, mióta Kabul elesett, és 2016-ban átvette az irányítást a tálibok felett.

A kínai külügyminiszter az Afganisztánnal szembeni szankciók feloldását sürgette

Vang Ji kínai külügyminiszter a humanitárius válságra való tekintettel az Afganisztánnal szembeni szankciók feloldására szólította fel az Egyesült Államokat és a nyugati országokat, amikor a tálibok átmeneti kormányának miniszterelnök-helyettesével találkozott Dohában.

Az al-Kaida és az Iszlám Állam 2022 tavaszán újjáalakulhat

„Reális lehetőség van arra”, hogy az al-Kaida és az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezetek 2022 tavaszán „újjáalakulhatnak” Afganisztánban – jelentette ki Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szerdán, az amerikai képviselőház fegyveres szolgálatok bizottságában tartott meghallgatásán.

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

A tálibok a nyugat-afganisztáni Herat városában megöltek négy állítólagos emberrablót, majd felakasztották a holttestüket.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére