Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: tálibok

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

Az amerikai külügyminisztérium kedd este „világméretű” óvatossági riasztást adott ki az amerikaiak számára, miután megnőtt annak a valószínűsége, hogy terroristák amerikai érdekeltségeket támadhatnak meg, miután a CIA megölte Ajmán al-Zaváhírit, Oszama bin Laden helyettesét és utódját az al-Kaida vezetőjeként.

Viccelődött a Koránnal, letartoztatták a tálibok

A radikális iszlamista tálibok Afganisztánban őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt és három társát, mert állítólag megsértették az iszlámot és a Koránt.

Az afganisztáni tálibok elengedtek négy, eltűntnek hitt nőjogi aktivistát

Az afganisztáni tálibok elengedtek négy, eltűntnek hitt nőjogi aktivistát és családtagjaikat, akik sorsáról sokáig nem lehetett tudni – közölte vasárnap az ENSZ afganisztáni missziója (UNAMA).

Elrabolhattak két afgán női jogvédőt a tálibok

Az ENSZ felszólította szombaton az Afganisztánt uraló tálibokat, hogy adjanak információt két női jogvédő aktivista hollétéről, akiket feltehetőleg elraboltak néhány nappal ezelőtt kabuli házukból.

A tálib hatóságok elrendelték a próbababák fejének levágását

A tálibok szerdán felszólították a nyugat-afganisztáni Herát kereskedőit, hogy távolítsák el a próbababák fejét, mert szerintük a bábuk megsértik az iszlám törvényeket.

Az afganisztáni tálib hatóságok bejelentették: újra bocsátanak ki útleveleket

Az afganisztáni tálib hatóságok bejelentették, hogy vasárnaptól három tartományban, köztük Kabulban újra bocsátanak ki útleveleket. Az AFP hírügynökség tudósítása szerint az életüket az iszlamistáktól féltő afgánok ezáltal újra reménykedhetnek abban, hogy elhagyhatják az országot. De a gazdasági válság is oka annak, hogy sok afgán emigrálni akar.

Tálibokkal tárgyalt az amerikai kormány

Az amerikai kormány küldöttsége a nők tanulásáról és a kormányalakításról tárgyalt a tálibokkal.

Kinevezése után először üzent a nyilvánosságnak a tálib miniszterelnök

Három hónappal kinevezése után először szólalt meg a nyilvánosság előtt Hasszán Ahund molla, a tálibok kormányának ügyvivő miniszterelnöke: az állami televízióban szombaton közzétett hangüzenetében azt mondta, hogy a tálibok nem tehetők felelőssé a gazdasági válságért, és az ország hálás lehet a rezsimnek.

Afganisztán szinte minden tartományában jelen vannak az Iszlám Állam dzsihadistái

Deborah Lyons, az ENSZ afganisztáni különmegbízottja szerint a tálibok képtelenek megfékezni a szélsőségesek terjeszkedését.

Vissza az oldal tetejére