Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitiltották a mobilokat a francia iskolákból

888.hu

2018.06.09. 11:29

A francia törvényhozók jóváhagyták azt a jogszabályt, amely szerint tilos mobiltelefont használni az állami iskolákban. A jogszabály még nem lépett érvénybe, de Macron azt szeretné, ha ez még szeptember elõtt megtörténhetne.
PÁRIZS, 11:29

A francia törvényhozók jóváhagyták azt a jogszabályt, amely szerint tilos mobiltelefont használni az állami iskolákban. A jogszabály még nem lépett érvénybe, de Macron azt szeretné, ha ez még szeptember előtt megtörténhetne.

A törvény ellenzői szerint ez aligha fog segíteni abban, hogy a francia fiatalok ne zombuljanak rá mobiljaikra. A jogszabály szerint, amelyet csütörtökön fogadott el a francia Képviselőház, a diákoknak nem lehet a kezében mobiltelefon az iskolában – vagyis akár hordhatják is maguknál, de használni nem szabad. Jogászok azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a törvény betartatása legalábbis kérdéses, ugyanis a tanároknak nincs joga elvenni olyan tárgyakat a tanulóktól, amelyek nem jelentenek veszélyt a saját maguk vagy a többiek testi épségére – írja a Deutsche Welle.

A törvény támogatói szerint azért volt szükség az új szabályozásra, mert a mobil- és internethasználat növekedésével egyre nagyobb mértékű a "cyber bullying", vagyis az online térben való lelki bántalmazás, a pornóhoz való hozzáférés sokkal könnyebbé vált, valamint kimutathatóan csökkent a gyerekek interakciós képessége az online térben való megnövekedett aktivitás miatt.

Pontosan az utóbbival érvelt a parlamentben Richard Ferrand, Macron La République En Marche! nevű mozgalmának frakcióvezetője is. A politikus példaként hozta fel, hogy csodálkozva nézte, ahogy a játszótéren a gyerekek egymásnak írogattak, miközben ott voltak egymás mellett.

A francia elektronikus kommunikációért és postaszolgáltatásokért felelős hatóság (ARCEP) egy felmérés keretében vizsgálta a fiatalok mobilozási szokásait 2016-ban. Az adatok alapján kiderült, hogy a fiatalok 93 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal – a 12-17 évesek körében. 2005-ben ez az arány 72 százalék volt.

Macron elnök reménykedik benne, hogy a rendelkezés még az új tanítási időszak kezdete előtt, vagyis még szeptember előtt életbe léphet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

UNESCO-békedíjat kapott Merkel, mert elárasztotta Németországot migránsokkal

Angela Merkel volt német kancellár szerdán Elefántcsontparton átvette az UNESCO békedíját azon erőfeszítéseiért, amelyeket a több mint 1,2 millió menekült németországi befogadásáért tett a 2015-ös migrációs válság idején.

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni Törökországban a romok alól

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni szerdán a romok alól a dél-törökországi Hatayban 58 órával a török-szíriai határtérségben súlyos pusztítást okozó földrengés után.

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

Ausztria nem tud hozzájárulni a csütörtökön kezdődő rendkívüli EU-csúcs záródokumentumának elfogadásához, ha a közösség nem állapodik meg az illegális migráció visszaszorítását szolgáló konkrét lépésekről – jelentette ki az osztrák kancellár a Die Welt című német lapnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére