Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kemény pénzbüntetésre számíthatnak a techcégek, ha rövid idõn belül nem tüntetik el a terrorista propagandát

888.hu

2017.09.20. 15:58

Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország arra akarja rákényszeríteni a legnagyobb techcégeket, hogy a feltöltés utáni egy-két órán belül levegyék a szélsõséges tartalmakat a felületeikrõl.
LONDON, 15:58

Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország arra akarja rákényszeríteni a legnagyobb techcégeket, hogy a feltöltés utáni egy-két órán belül levegyék a szélsőséges tartalmakat a felületeikről.

A tervet Theresa May brit miniszterelnök ismertette, azonban az nemcsak a szigetországban fog életbe lépni, hanem más, nagyobb európai államokban is. A kormányfő szerint a technológiának nemcsak a gyors eltávolítás kell, hogy célja legyen, hanem már a feltöltés során ki kell szűrni a szélsőséges tartalmakat.

A különböző cégek már régóta ígérgetik, hogy fellépnek a szélsőséges tartalmak ellen, így például az iszlamisták által elhelyezett propagandavideók ellen, ám eddig ebből nem sok valósult meg.

May Franciaország és Olaszország vezetőivel fogna össze a terv végrehajtásának reményében, amelyhez az ENSZ egyik fórumát és törvényi szabályozást is bevetnének.

Amennyiben nem sikerül odahatni a techcégeknek, hogy komolyabban vegyék a szélsőséges tartalmak eltávolítását, akkor Nagy-Britanniában pénzbüntetéssel sújtanák a szolgáltatókat – egy hasonló törvény már június óta életbe lépett Németországban.

A kritikák kereszttüzében olyan cégek állnak, mint a Facebook, a Microsoft, a Google és a Twitter, valamint más cégek, amelyek korábban már megegyeztek, hogy felállítanak egy globális internetes fórumot a terror megfékezésére.

A cél az lenne, hogy amint valamelyik felületen megjelenik a terrorista propaganda, akkor egy-két órán belül lépjenek a szolgáltatók és vegyék le. Ez a korábbi szabályozáshoz képest komoly előrelépés lenne: az első, hasonló szabályok szerint a szolgáltatóknak 30 napja volt a gyűlöletkeltő tartalmak levételére, majd ez 36 órára csökkent.

A cégeket arra is sürgetik, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki, amelyekkel már a feltöltésnél ki tudják szűrni a dzsihadista propagandát.

A nyugat-európai kormányok komoly pénzbüntetéssel készülnek sújtani ezeket a cégeket, amennyiben nem lépnek fel eredményesen a terroristák oldalai ellen.

Egy, a brit miniszterelnökhöz közel álló forrás azt nyilatkozta az Independentnek:

Ezek a cégek próbáltak tenni valamit, azonban nem eleget. Ezek a világ legjobb koponyái. A terrorizmus és az erőszak terjedésének megállítására kellene koncentrálniuk"

– nyilatkozta a miniszterelnöki hivatal munkatársa.

Theresa May azután döntött az új szabályozás mellett, hogy egy kutatás kiderítette, a terrorista propaganda a leggyorsabban a közzétételtől számított két óra alatt terjed el. További adatok azt mutatták, hogy az ISIS által kezelt felületeken 27 000 olyan link van, amely olyan információkra mutat, amelyekkel hatékonyan lehet bombát készíteni, valamint "hasznos tanácsokat kaphatunk" a gázolásos merényletek kivitelezésére is.

A Google és a Youtube már bejelentette, hogy fejlesztik azon technológiájukat, amellyel automatikusan felismerhető lesz a terrorpropaganda.

A Twitter az elmúlt fél évben 300 000 profilt törölt. Ezek az oldalak is olyanok, amelyek terrorista propagandát toltak.

A Facebook a mesterséges intelligenciával rendelkező algoritmusait fejleszti tovább a cél érdekében.

Theresa May brit miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök ma egy ENSZ-találkozón beszél erről a kérdésről, és hamarosan bejelentik cselekvési programjaikat is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére