Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keleten az AfD a legnépszerűbb párt Németországban

Pörge Béla

2019.08.06. 19:30

Egy friss felmérés szerint az AfD a legerősebb párt Németország keleti tartományaiban.

Az Emnid kutatóintézet által a Bild am Sonntag lap számára készített legutóbbi felmérésből az látszik, hogy az egykori NDK területén az AfD a legerősebb párt, megelőzve a kormányzó CDU/CSU pártszövetséget.

Fotó: AFP

Az AfD-t a szavazók 23 százaléka támogatja, a CDU/CSU 22 százalékon áll, míg a harmadik helyen a szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) található 14 százalékkal.

Az SPD 12 százalékkal ötödik, míg a Grünen (Zöldek) a negyedik 13 százalékkal – úgy tűnik tehát, hogy a Zöldek erősödése csak regionálisan működött, Németország nyugati nagyvárosaiban szavaztak sokan a pártra.

Országosan más a helyzet: a CDU/CSU 26 százalékkal a legnépszerűbb párt, a Zöldek a második helyen állnak 23 százalékkal, míg az AfD jócskán lemaradva, 14 százalékos támogatottsággal a harmadik erő.

Az SPD országosan is negyedik, szinte ugyanúgy áll a szociáldemokrata párt, mint keleten: az országos népszerűségük 13 százalék. A szélsőbaloldal csak keleten erős, a Die Linke az egész országot nézve nyolc százalékon áll.

Korábban is előfordult, hogy az AfD Kelet-Németországban a legnépszerűbb párt volt: 2018 szeptemberében, a chemnitzi események után már volt erre példa, az arról szóló cikkünket ITT találjátok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére