Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól halad a baloldal a múlt végső eltörlésével: exhumálják Franco tábornokot

Pörge Béla

2019.09.24. 13:30

A spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta Franco tábornok sírjának áthelyezését, zöld utat kapott tehát a kegyeletsértés.

A spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta kedden, hogy áthelyezzék Francisco Franco tábornok (1892-1975) sírját a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából.

Az exhumálást februárban rendelte el a spanyol kormány, de Franco leszármazottai a bírósághoz fordultak, amely júniusban átmeneti intézkedésként felfüggesztette a síráthelyezés végrehajtását.

A spanyol baloldal végleg el akarja törölni Franco tábornok emlékét

A legújabb baloldali aljasság, hogy az északnyugat-spanyolországi Ferrol városának önkormányzata visszaveszi a néhai diktátor, Francisco Franco tábornoknak ajándékozott sírhelyet – közölte a testület döntését a spanyol sajtó. A galiciai város 1962-ben határozott úgy, hogy nyughelyet adományoz híres szülöttjének az akkor elkészült új, helyi köztemetőben. Korábban egy Franco tábornokot ábrázoló hatalmas lovasszobor állt Ferrol főterén, de [...]

A döntés különösen kegyeletsértő, hiszen arról senki sem rendelkezett, hogy hová helyezzék Franco földi maradványait. A család részéről korábban felmerült, hogy a néhai tábornok szülővárosában, Ferrolban helyezzék újra végső (ezek után ki tudja, mennyire végső...) nyugalomra Francót, ám erre a városka baloldali vezetése miatt nem lesz lehetőség, a település visszavette a korábban a Franco családnak adományozott sírhelyet.

A spanyol kormány egyik fő érve az exhumálás mellett az volt, hogy egy „demokratikus országban nem őrizheti mauzóleum egy diktátor emlékét”.

A Franco elleni hadjárat a 2000-es évek közepén indult, a baloldal azóta próbálja a múltat végképp eltörölni Spanyolországban. Számos Francót ábrázoló köztéri szobrot távolítottak el, illetve több utcát is átneveztek. Spanyolországban egyébként nagyjából a lakosság fele ma is szimpatizál Franco tábornokkal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére