Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jeffrey Steele írt egy sokkolóan őszinte dalt Joe Biden afganisztáni kivonulásáról

888.hu

2021.09.05. 15:10

A country zenei dalszerző karrierje több mint három évtizedre nyúlik vissza, és számos slágert tudhat a magáénak. Most kiadott egy dalt „Afghanistan” (Afganisztán) címmel, amely a Biden-kormány katasztrofális kivonulása inspirált.

 

Mint tudjuk, a kivonulás során ezer amerikai civil és szövetséges maradt az ellenséges vonalak mögött, továbbá meghalt 13 amerikai szolgálati tag.

Miközben a demokrata kormánymédia megpróbál továbblépni a történtekből, Steele dala erős emlékeztetőként szolgál az elhamarkodott kivonulás emberi költségeiről.

A Breitbart News telefonon érte utol az énekes-dalszerzőt, hogy beszéljen az új kislemezről.

Annyira megfogott, hogy ott hagytuk az embereket. Férfiaink és asszonyaink 20 év ottlétük után meghaltak. Ennek számomra semmi értelme nem volt”

- mondta Steele. Csalódottságát úgy kívánta feldolgozni, hogy elkezdett írni, mégpedig egy hátrahagyott amerikai szemszögéből. „Senki sem jött segíteni a kormányomtól. Ez most micsoda? 20 év ottlét után ez most micsoda?„– mondta.

A végeredmény pedig egy öt perces meditáció az elhagyatottságról és a hiábavalóságról, ami inkább szomorú, mint haragos. A panaszos dalszövegek egy sebesült magányos embert idéznek fel aki épp az ég felé néz, és csak golyók és helikopterek hangjával találkozik.

Az alkotáskor Steele a szeptember 11 -i támadásokról megmaradt személyes emlékeire is épített.

Minden emlék visszatért. Tehát nem csak arról a 13 személyről írtam, akiket elveszítettünk és akiket hátrahagytunk. Mindezek elhangoznak a dalban. Hogy mégis miért is voltunk ott? Miért kellett ezeknek a srácoknak megsérülniük?”

Steele nem csinál úgy, mintha mindenre megkapná a választ. Bár a dal nem mutat ujjal senkire, és nem foglal politikai álláspontot, Steele nem szégyellte megosztani nézeteit az afganisztáni háborúról.

Bárcsak soha nem lettünk volna ott”

- mondta az énekes-dalszerző.

Szeretném, ha belevágnánk ezekbe a konfliktusokba, hiszen lennie kellett egy valódi oknak, hogy ott voltunk, valamint volt-e egy olyan kilépési stratégiánk, amely nem hagyta volna meghalni és hátrahagyni csapatokat és embereket. ”

 

Steele korábban közreműködött a „Stick That in Your Country Song” című dal írásában, amely szintén említés tesz többek között a háborúról is. Eric Church a dalt kiadta 2020 júniusában, amely aztán Grammy-jelölést is kapott.

Nemrégiben pedig közösen dolgozott Aaron Lewissel az „ Am I the Only One ” című hazafias himnusz megalkotásában, amelyben kifejezi frusztrációját, amiért az ország szélsőbalra tolódott.

Steele szerint a művészeknek szkeptikusan kellene a mainstream narratíváját kezelni, de a legtöbb énekes szerinte alulmarad ebben. Azt látja, hogy manapság a rocksztárok már kézen fogva sétálnak a kormánnyal, miközben korábban a rock sztárok jellemzően kormányellenesek voltak. Hiányolja azt, hogy az emberek írjanak a zenéibe

Nem látom, hogy sok ember mondana bármit a zenéjében arról, hogy mi történik (a világban)”

- folytatta.

Steele elismerte, hogy a legtöbb előadó az eltörlési kultúrától (cancel culture) való félelem miatt teszi ezt. Ez egy olyasfajta félelem, amivel ő nyilvánvalóan nem foglalkozik.

Ha eltörölnek engem, akkor eltörölnek. Én mindig a szívemből írtam. Az egóm mindezen túl van”

– jelentette ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére