Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jeffrey Steele írt egy sokkolóan őszinte dalt Joe Biden afganisztáni kivonulásáról

888.hu

2021.09.05. 15:10

A country zenei dalszerző karrierje több mint három évtizedre nyúlik vissza, és számos slágert tudhat a magáénak. Most kiadott egy dalt „Afghanistan” (Afganisztán) címmel, amely a Biden-kormány katasztrofális kivonulása inspirált.

 

Mint tudjuk, a kivonulás során ezer amerikai civil és szövetséges maradt az ellenséges vonalak mögött, továbbá meghalt 13 amerikai szolgálati tag.

Miközben a demokrata kormánymédia megpróbál továbblépni a történtekből, Steele dala erős emlékeztetőként szolgál az elhamarkodott kivonulás emberi költségeiről.

A Breitbart News telefonon érte utol az énekes-dalszerzőt, hogy beszéljen az új kislemezről.

Annyira megfogott, hogy ott hagytuk az embereket. Férfiaink és asszonyaink 20 év ottlétük után meghaltak. Ennek számomra semmi értelme nem volt”

- mondta Steele. Csalódottságát úgy kívánta feldolgozni, hogy elkezdett írni, mégpedig egy hátrahagyott amerikai szemszögéből. „Senki sem jött segíteni a kormányomtól. Ez most micsoda? 20 év ottlét után ez most micsoda?„– mondta.

A végeredmény pedig egy öt perces meditáció az elhagyatottságról és a hiábavalóságról, ami inkább szomorú, mint haragos. A panaszos dalszövegek egy sebesült magányos embert idéznek fel aki épp az ég felé néz, és csak golyók és helikopterek hangjával találkozik.

Az alkotáskor Steele a szeptember 11 -i támadásokról megmaradt személyes emlékeire is épített.

Minden emlék visszatért. Tehát nem csak arról a 13 személyről írtam, akiket elveszítettünk és akiket hátrahagytunk. Mindezek elhangoznak a dalban. Hogy mégis miért is voltunk ott? Miért kellett ezeknek a srácoknak megsérülniük?”

Steele nem csinál úgy, mintha mindenre megkapná a választ. Bár a dal nem mutat ujjal senkire, és nem foglal politikai álláspontot, Steele nem szégyellte megosztani nézeteit az afganisztáni háborúról.

Bárcsak soha nem lettünk volna ott”

- mondta az énekes-dalszerző.

Szeretném, ha belevágnánk ezekbe a konfliktusokba, hiszen lennie kellett egy valódi oknak, hogy ott voltunk, valamint volt-e egy olyan kilépési stratégiánk, amely nem hagyta volna meghalni és hátrahagyni csapatokat és embereket. ”

 

Steele korábban közreműködött a „Stick That in Your Country Song” című dal írásában, amely szintén említés tesz többek között a háborúról is. Eric Church a dalt kiadta 2020 júniusában, amely aztán Grammy-jelölést is kapott.

Nemrégiben pedig közösen dolgozott Aaron Lewissel az „ Am I the Only One ” című hazafias himnusz megalkotásában, amelyben kifejezi frusztrációját, amiért az ország szélsőbalra tolódott.

Steele szerint a művészeknek szkeptikusan kellene a mainstream narratíváját kezelni, de a legtöbb énekes szerinte alulmarad ebben. Azt látja, hogy manapság a rocksztárok már kézen fogva sétálnak a kormánnyal, miközben korábban a rock sztárok jellemzően kormányellenesek voltak. Hiányolja azt, hogy az emberek írjanak a zenéibe

Nem látom, hogy sok ember mondana bármit a zenéjében arról, hogy mi történik (a világban)”

- folytatta.

Steele elismerte, hogy a legtöbb előadó az eltörlési kultúrától (cancel culture) való félelem miatt teszi ezt. Ez egy olyasfajta félelem, amivel ő nyilvánvalóan nem foglalkozik.

Ha eltörölnek engem, akkor eltörölnek. Én mindig a szívemből írtam. Az egóm mindezen túl van”

– jelentette ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Dobrev Klárát az ember igényesebb politikusnak képzelte annál, semhogy éveken keresztül ugyanazt a mantrát nyomja Orbán Viktorról. Őt egyáltalán nem ösztökéli találékonyságra a zsibbasztó unalom.

A 444 megint fordítva ül a lovon

A 444 megint fordítva ül a lovon

Egy amerikai demokrata az abortuszt támogatja, emiatt nem áldozhat – a 444 szerint ez beavatkozás a demokráciába.

Amerikai különleges erők tagjait vetheti be a Pentagon a kijevi nagykövetség védelmére

A The Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Fehér Ház továbbra is aggódik az Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták miatt.

Varsó már nem vesz orosz gázt, a németek pedig ránk kényszerítenék az akaratukat

A lengyelek ráléptek egy olyan útra, amilyenre a magyarok nem léphetnek rá. Vajon szorult még valamennyi tolerancia az Európai Bizottság tagjaiba, hogy tiszteletbe tartsák az álláspontunkat?

Támad a majomhimlő – mutatjuk, mit kell tudni a kórságról

Támad a majomhimlő – mutatjuk, mit kell tudni a kórságról

Itt az újabb dolog, amitől rettegni lehet. Egy cikkben szedtük össze a legfontosabb dolgokat a majomhimlő járványról (?).

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére