Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét tüntetnek az iszlamisták a kalifátusért Londonban

Bokor Gábor

2016.12.17. 20:58

Nem bírnak leállni a londonisztáni muszlimok.
LONDON, 20:58

Ismét tüntetnek azok a londoni muszlimok, akik kalifátust akarnak. 

Három nap alatt másodjára lepték el London utcáit azok muszlim tüntetők, akik azt követelik, hogy a nyugati hatalmak legitimizálják a kalifátust. A szombati akció a szír nagykövetség előtt volt, ahol pár száz ember Allahu akbar, azaz "Allah hatalmas" kiáltásokkal protestált. 

A Breitbart úgy tudja, Nagy-Britannia számos városából érkeztek a fővárosban tartott megmozdulásra. A tömeggel együtt vonuló nők és gyerekek szigorúan a férfiakból álló nagyobb csoport mögött mozoghatott. A molinók mögé bújt vallási fanatikusok elsődleges célja, hogy ismét létrejöhessen a Bilad al-Sham, azaz a "Nagy-Szíria" névre keresztelt kalifátus, ami magába foglalja Szíriát, Jordániát, Libanont és Izraelt. 

Természetesen ők is az Iszlám Állam által igencsak szeretett saríát vezetnék be, azaz a felfoghatatlanul szigorú és elnyomó muszlim törvénykezést. 

A tüntetés mögött a Hizb ut-Tahrir nevű iszlamista szervezet áll. Egy róluk készült 2009-es jelentés megállapította, hogy mindenben szemben állnak a nyugati társadalommal, ugyanis úgy vélik, hogy az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok az iszlám vallás és a muszlimok ellen folytat háborút. 

A szervezet elutasítja az olyan nyugati értékeket, mint az emberi jogok és a pluralizmus. Szerintük ezek iszlám-ellenesek és mindenáron felveszik a harcot az ellen" 

– áll a jelentésben. 

A Hizb ut-Tahrir nagy népszerűségnek örvend az európai országok muszlim közösségei körében. A szervezet nyíltan kiáll a jelenleg Szíriát és Irakot elnyomó Iszlám Állam mellett. 

Annak ellenére, hogy több országban is be vannak tiltva a szélsőséges nézeteik miatt, Nagy-Britanniában teljesen legálisan működhetnek, hisz a hatóságok szerint a felekezet nem erőszakos. A rendőrök nem avatkoztak be a helyszínen, holott lett volna okuk, mivel a tüntetők az Iszlám Állam zászlajához nagyon hasonlót lobogtattak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére