Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

Sümeghi Lóránt

2018.10.16. 18:00

Egy Görögországban tevékenykedõ, kifejezetten a migránsok integrálásában és utaztatásában érdekelt civil szervezet szerint a keresztények legfõbb szimbóluma a kirekesztést jelképezi, ezért annak semmi keresnivalója sincs a sziget közterületén.

A Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO ezért több ízben is kezdeményezte Görögország harmadik legnagyobb szigetén, hogy a mytilene-i sziklás strandon álló hatalmas betonkeresztet távolítsák el Leszbosz illetékes szervei.

Mint ismert, Leszbosz az egyik gócpontja a Földközi-tenger keleti részén történő illegális migrációnak.

A hatóságoknak küldött levelükben többek között azzal érvelnek, hogy szerintük

semmi keresnivalója egy keresztnek a strandolók körében, továbbá a feszület nem szimbolizál mást, mint a színtiszta kirekesztést."

Bár hivatalos választ nem kapott a migránspárti civil szervezet, néhány nappal később a helyi sajtó arról számolt be, hogy "ismeretlen tettesek" az éj leple alatt lerombolták az amúgy ikonikusnak számító keresztet. Megjegyezték, a civil szervezet korábbi panaszát leszámítva eddig nem tudtak arról, hogy másokat is zavart volna a jelkép, ugyanakkor hozzátették: helyiek már gyűjtést is szerveztek a feszület rekonstrukciójához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére