Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hónapokig tartó hazudozás után a média Ukrajna katonai összeomlására készít fel

888.hu

2022.06.21. 14:20

... és ezt nem mi mondjuk, hanem Douglas Macgregor, aki 1976 és 2004 között az Egyesült Államok hadseregében szolgált és a Trump-adminisztráció védelmi miniszterének tanácsadója is volt.

 

Az elmúlt hónapokban a nyugati sajtó által kialakított buborékban folyamatosan csak az a lemez forgott, hogy az oroszoknak nem megy, fogytán a muníció, a morál a béke feneke alatt van, nem teljesülnek a stratégiai célok stb. Bezzeg az ukrán oldalon!

Azonban az elmúlt időben mintha változás kezdett volna beállni a narratívába. Napról napra jelennek meg hírek arról, hogy az ukránok egyre nehezebb helyzetben vannak.

Az Associated Press hírügynökség például arról ír, hogy a nyugatról érkező nagy mennyiségű fegyver beáramlása ellenére az orosz erők túlerőben vannak az ukránokkal szemben a keleti Donbasz régióért folytatott harcban, ahol nagyrészt tüzérségi tűzharcok zajlanak.

A Guardian című brit lapnak magas rangú ukrán vezetők pedig arról számoltak be, hogy az ukrán hadsereg napi veszteségei megközelítik az ezret. De a veszteség természetesen az orosz oldalon sem kisebb, ha hihetünk a nyugati hírszerzés információinak, akkor még az ukránokon is túltesz az elesett orosz katonák száma.

Korábban pedig külföldi katonák rántották le a frontbéli állapotokról.

 

Most Douglas Macgregor, aki 1976 és 2004 között az Egyesült Államok Hadseregében szolgált, a The American Conservative című lapban írt cikket, amelyet a ma7.sk szemlézett. Macgregor szerint

a nyugati sajtó mindent megtett annak érdekében, hogy az ukrán védelmet sokkal erősebbnek állítsa be, mint amilyen valójában.

Ennek érdekében nem restelltek ugyanazon támadásokról többször is beszámolni, ám akik alaposan megnézték a felvételeket, kiszúrták, hogy mindig ugyanazt a támadást mutatják be. Az ukrán, helyi jellegű ellentámadásokról pedig úgy számoltak be, mintha azok stratégiai manőverek lennének.

Macgregor úgy véli, az orosz hibákat aránytalanul eltúlozták, az ukrán veszteségeket pedig eltorzították vagy figyelmen kívül hagyták. Ezt egy példával is szemlélteti. Miután az ukrán erők Donbászban beásták magukat az előre kialakított állásaikba, a nyugati sajtó ezt orosz kudarcként ábrázolta. Ezzel szemben a „harci helyzet” az, hogy a statikus pozícióban, védelmi helyzetben levő katonákat a felderítés megfigyeli és azonosítja. Ezt követően, miután bemérték a pozícióik koordinátáit, légi-, rakéta- vagy tüzérségi csapás által megsemmisítik őket. A védekezésre való berendezkedés végzetes minden szárazföldi erő számára.

 

Kijev megtépázott légióit csak az Egyesült Államok és szövetségesei epizodikus fegyverinfúziói tartották a terepen; ezek a légiók most nagy számban vesznek oda, Washington proxy-háborújának köszönhetően. Kijev háborúja Moszkvával elveszett. Az ukrán erőket kivéreztették. A kiképzett utánpótlás nem áll rendelkezésre kellő számban. Az USA és szövetségesei, illetve a NATO szárazföldi erőinek katonai beavatkozásán kívül más nem tudja megváltoztatni ezt a rideg valóságot.”

– fogalmaz a szerző.

 

A volt tanácsadó megjegyzi azt is, hogy „Berlinnek, Párizsnak, Rómának, Budapestnek, Bukarestnek, Szófiának, Vilniusnak, Rigának, Tallinnak és igen, még Varsónak sem kell vakon Washington példáját követnie.”

Szerinte az, hogy a kommunikációban irányváltás történik, az amerikai gazdasági helyzetnek is köszönhető. A háború az USA-nak eddig 60 milliárd dollárjába került.

 

Az Amerikában is példátlan infláció miatt egy amerikai háztartásnak havi 460 dollárral kell többet költenie, hogy ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat tudja megvásárolni, mint egy évvel korábban. Amíg ez van, nagyon valószínű, hogy Ukrajna csendben elsüllyedhet a hullámok között, mint a Titanic, anélkül, hogy ez különösebben izgatná az amerikai választópolgárokat. A tapasztalt politikusok tudják, hogy az amerikaiak olyan csekély figyelmet szentelnek az Amerika határain kívüli történésekre, hogy az ukrajnai vereség beismerése csak elhanyagolható következményekkel járna, vagy egyáltalán nem járna semmilyen következménnyel.”

– írja Douglas Macgregor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére