Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Németországban a migránsokról van szó, akkor az AfD mindig jól jár

Pörge Béla

2018.11.25. 21:03

Az elmúlt héten a német politika fõ kérdése az volt, hogy a migráció emberi jognak tekinthetõ-e. A téma az AfD-nek kedvezett leginkább.

Az ENSZ migrációs paktumának köszönhetően a német parlamentben a hét fő témája a migráció és a bevándorlás kérdése volt. A CDU/CSU pártszövetségnek nincs egységes álláspontja a kérdésben, az AfD egyértelműen elutasítja a bevándorlást és így  a paktumot is, míg a baloldali pártok szerint egy nagyon jó csomagról van szó.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint ez a helyzet az AfD-nek kedvezett a leginkább. Sőt, a Focus cikke ki is emeli, hogy eddig minden esetben, amikor a migráció volt a Bundestag fő témája, az AfD nyerte a legtöbbet. Érdekesség, hogy a hét elején mindössze nyolc, a hétvégén már 26 százaléknyi német vélte úgy, hogy a migráció a legfontosabb kérdés az országban.

A Forsa felmérése szerint a CDU/CSU pártszövetség egy százalékot vesztett népszerűségéből, jelenleg 27 százalékon áll.

A második erő a Grünen, 23 százalékon, míg a harmadik helyen az SPD és az AfD áll 14-14 százalékkal. A bevándorlásellenes pártnál ez egyszázalékos erősödést jelent.

Az FDP 9, a Linke pedig 8 százalékon áll. A CDU egyébként ezzel ismét mélypontra került, bár október végén már hasonlóan alacsony volt a támogatottsága Merkel pártjának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére