Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a franciáknak nem tetszik a brexit rájuk vonatkozó része, megvétózzák az egészet

MTI - 888.hu

2020.12.04. 11:21

Franciaország kész megvétózni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerét rendező megállapodást, ha az számára kedvezőtlen kitételeket tartalmaz, főként a halászat terén – szögezte le az ország európai ügyekért felelős minisztere pénteken.

 

Clément Beaune az Europe 1 francia rádióadónak azt mondta: ennek eldöntése érdekében Franciaország alapos értékelésnek fog alávetni egy esetleges egyezményt. Aláhúzta: tartoznak ezzel a francia állampolgároknak, a halászoknak és más gazdasági szektorok szereplőinek.

A miniszter megjegyezte:

valós annak a veszélye, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, és erre fel kell készülni”.

Ugyanakkor hisz abban, hogy a felek képesek lesznek kedvező egyezségre jutni.

Jean Castex francia miniszterelnök csütörtökön hangsúlyozta, hogy a francia halászat érdekei nem áldozhatók fel a megállapodás érdekében a kereskedelmi tárgyalások során.


Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről zajló megbeszélések szombaton folytatódtak Londonban. Továbbra is jelentős nézeteltérések vannak a felek között az egyenlő versenyfeltételek biztosítása és a halászat szabályozása terén.

Az idő pedig sürget, ugyanis a megállapodás nyélbe ütésére biztosított 11 hónapos átmeneti időszak december 31-én lejár.

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én lépett ki az Európai Unióból.

Uniós források szerint Németország és az Európai Bizottság bármi áron egyezséget kötne Nagy-Britanniával. Más tagállamok – köztük a halászat helyzete miatt aggódó Franciaország, Dánia, Hollandia és Belgium – inkább lemondanának a megállapodásról, ha annak feltételei kedvezőtlennek bizonyulnának számukra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére