Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frontex: egyre több bevándorló jön Európába a főbb migrációs útvonalakon

Ányos Miklós

2019.10.17. 09:40

Tovább emelkedtek az illegális bevándorlási adatok szeptemberben. Augusztushoz képest 14 százalékkal többen kíséreltek meg Európába jutni a fő migrációs útvonalakon, főként az Égei-tengeren – közölte az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, a Frontex.

A múlt havi migrációs adatokat rögzítő jelentés szerint a görög szigeteken és a szárazföldi határokon egy hónap alatt 11 500 illegális határátlépésről számoltak be a hatóságok. Ez 16 százalékkal haladja meg az augusztusi adatokat. Az Égei-tengeren az év első kilenc hónapjában több mint ötvenezerre emelkedett a regisztrált illegális bevándorlási kísérletek száma, az adat 22 százalékkal magasabb, mint a tavalyi. A térségbe főként afgán állampolgárok akartak illegálisan bejutni.

A Földközi-tengernél kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon az előző hónaphoz képest 16 százalékkal több, mintegy 2300 illegális határátlépést jegyeztek fel a hatóságok. Az itteni esetek száma az év első kilenc hónapjában majdnem tízezer. Itt főként tunéziaiak és szudániak próbáltak meg Európába jutni.

A Földközi-tenger nyugati részén kialakult, főként Spanyolországot érintő migrációs útvonalon észlelt illegális határátlépések száma szintén növekedett, 12 százalékkal volt több, mint augusztusban. Az illetékes hatóságok mintegy 2400, főként a szubszaharai régióból származó illegális határsértőt fogtak el. Januártól szeptemberig ezen az útvonalon mintegy tizennyolcezren keltek útra Európa felé.

A Nyugat-Balkánon több mint 450 illegális határsértőt regisztráltak szeptemberben. Ezen az útvonalon az év első kilenc hónapjában 7300 ilyen esetet jelentettek, ami 80 százalékkal magasabb szám a tavalyi adatoknál. Az itt elfogott illegális bevándorlók többsége afgán állampolgár volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére