Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: frontex

Rekord magas az illegális határátlépők száma az EU-ban

Rekord magas az illegális határátlépők száma az EU-ban

Az idei év első három hónapjában 2016 óta a legmagasabb szintre emelkedett az Európai Unióba engedély nélkül belépni próbáló migránsok száma, még az Ukrajnából érkező menekültek nélkül is – közölte kedden az EU határ- és parti őrségének ügynöksége.

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

Frontex: Nagyobb a migrációs nyomás, mint tavaly

Az év első négy hónapjában mintegy 36 100-an kíséreltek meg az Európai Unió területére jutni, közel egyharmaddal többen, mint egy évvel ezelőtt.

Több migráns útvonalon is nőtt a nyomás a tavalyi évhez képest

A Frontex jelentése szerint az idei év első negyedévében újra nőtt a migrációs nyomás a határországokon.

Kovács: A Frontex még azt a keveset is elveszi, amit adott Magyarországnak

„Nem mintha eddig olyan sok segítséget kapott volna Magyarország az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségétől (Frontex), de Brüsszel a jelek szerint még ezt a keveset is el akarja venni” – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Twitteren.

Frontex: az EU keleti határain migránsokat és embercsempészeket fogtak el

Az Európai Unió keleti határain nemrégiben végzett összehangolt művelet keretében nagy mennyiségű csempészárut, főként dohányárut és üzemanyagot, valamint lopott gépjárműveket foglaltak le, továbbá mintegy száz illegális bevándorlót és több embercsempészt fogtak el és állítottak elő – közölte az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex kedden.

Gyengült a járvány, az álprobléma ismét megjelent az EU külső határán

A koronavírus-világjárvány miatti áprilisi mélypont után májusban jelentősen emelkedett az Európai Unió (EU) külső határán regisztrált illegális belépések száma a közösség határ- és partvédelmi szervezetének (Frontex) még nem nyilvános adatai szerint, amelyeket a Berliner Morgenpost című német lap ismertetett.

Vissza az oldal tetejére