Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa ismét globális tűzszünetet szorgalmazott

888.hu

2020.07.19. 18:58

Ferenc pápa vasárnap ismét szorgalmazta, hogy világszerte azonnal szüntessék be a fegyveres konfliktusokat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány által sújtott emberekhez eljuthasson a szükséges humanitárius segítség.

A Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából elmondott üzenetében a katolikus egyházfő figyelmeztetett: nincs arra utaló jel, hogy a világjárvány kezdene visszaszorulni. Fokozott aggodalmát fejezte ki azon fertőzöttek iránt, akiknek a szenvedését fegyveres konfliktusok súlyosbítják.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) nemrég elfogadott határozatra utalva hangoztatta, hogy a járvány áldozatainak humanitárius segélyezéséhez elengedhetetlen a béke és a biztonság megteremtése.

Ferenc pápa külön kiemelte, hogy kifejezett aggodalommal követi az örmény-azeri határon zajló összecsapásokról érkező híreket.

A BT július elején egyhangúlag határozatot fogadott el, amelyben a fegyveres válságokban harcoló feleket tűzszünetre szólították fel a koronavírus-járványra tekintettel.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére