Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felkavaró riportot közölt a CNN a szíriai vegyifegyver-támadásról

Tóth Dalma

2017.05.10. 09:58

Vegyifegyver-támadásra került sor április 4-én reggel a szíriai Idlib tartományban. A CNN most egy megdöbbentõ riportot tett közzé a támadásról, hogy az emberek jobban átérezzék mit is jelent a háborús bûncselekmény és az emberiesség elleni bûntett.
HAN SEJKUN, 9:58

Vegyifegyver-támadásra került sor április 4-én reggel a szíriai Idlib tartományban. A CNN most egy megdöbbentő riportot tett közzé a támadásról, hogy az emberek jobban átérezzék mit is jelent a háborús bűncselekmény és az emberiesség elleni bűntett.

A felvételeket a vegyifegyver-támadást követően Han Sejkunban készítették, ahol 92 ember vesztette életét. A nyugati világ szerint Bassár el-Asszád szíriai elnök és a szíriai kormány számlájára írható a támadás. Damaszkusz tagadta a vádakat, sőt Asszád szerint csupán koholmány az április eleji szíriai vegyi támadás.

A Han Sejkun-i állítólagos vegyifegyver-támadás száz százalékig kitaláció. Az a benyomásunk, hogy a nyugati hatalmak, különösen az Egyesült Államok tettestársa a terroristáknak. A szíriai kormányerők az utóbbi években amúgy sem használtak vegyi fegyvereket. A Pentagon összejátszik a terroristákkal és az egész ügyet csak kitalálták"

– fejtette ki korábban az AFP-nek adott interjújában a szíriai elnök.

Az oroszok szerint a gáz egy terrorista bázis bombázásakor szabadult fel. A bázist azért támadták meg a szíriai gépek, mert ott állítólag iraki katonák számára gyártottak aknákat. Az amerikaiak szerint az oroszok tudtak a támadásról, amit végig meg is figyeltek egy drónnal.

Az eset után Trumpék a Szíria közelében horgonyzó amerikai hadihajókról 59 Tomahawk rakétát lőttek ki egy szíriai légibázisra.

Az idlibi merényletben szaringázt használtak. Az ENSZ illetékes vizsgálóbizottsága szerint nem ez volt az első eset, hogy a szíriai konfliktusban szemben álló felek vegyi fegyvert vetettek be. A 95 oldalas vizsgálati jelentés alapján két támadás a Bassár el-Asszád vezette rezsimnek tulajdonítható, egy pedig az Iszlám Államnak.

A videót itt tekinthetitek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére